• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Deelnemers Kinderdorp Renkum verrast met ijs

HEELSUM Op Sportpark Wilhelmina 'wonen' momenteel maar liefst 130 kinderen in hun eigen dorp. De jeugd tussen 6 en 12 jaar vermaakt zich prima met het bouwen van hutten en zeker ook op de speeltoestellen die de organisatie op het veld van DKOD heeft geplaatst. Woensdagmiddag kwam daar nog een extra verrassing bij. Renkums wethouder Hermine van den Berg was naar het sportpark gekomen met een lekkere verkoelende verrassing, namelijk een Italiaans ijsje van La Cosina, de ijssalon uit Renkum.

 

Dick Martens

 

En dat de weergoden de dorpsbewoners ook nog eens goed gezind waren kwam ook nog een goed uit. Een lang zeil, water en groene zeep, dat waren namelijk de ingrediënten van de glijbaan, waar de jeugd zich voor 'de ijspauze' prima vermaakte.

 

 

BOUWWEEK Tijdens de vakantietijd mogen de kinderen hutten bouwen, toneel spelen, knutselen, spelletjes doen of muziek maken. Vanwege de bouw van MFC Doelum is de traditionele plek naast De Rijnkom deze keer niet beschikbaar. Daarom vindt Kinderdorp Renkum plaats op het Wilhelminasportpark in Heelsum (bij DKOD). ,,Het is een bouwweek. Ze komen hier een week lang hutten bouwen", aldus Darrell Finsy, van Just for Kidz en al vanaf de oprichting nu 10 jaar geleden betrokken bij de organisatie. ,,Maar ook knutselen en dansen staan op het programma. Maar ze hebben bovenal heel veel plezier. We maken er, samen ook met Dynamo Jeugdwerk en de sportcoaches van de Gemeente Renkum, met zijn allen een leuke week van."

 

 

HULP En dat de kinderen zoveel plezier kunnen hebben is ook te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers die er ook dit jaar weer in ruime mate (maar liefst 30) zijn. ,,Gelukkig hebben we veel hulp. Ook zijn er een aantal Syrische vluchtelingen die hulp bieden. Dat gaat echt super. Het is daarbij erg grappig te zien hoe zij met de kinderen communiceren. Vaak hartverwarmend." Een van de bouwwerken die de kinderen hebben laten verrijzen was een heuse MacDonald vestiging, waarbij er ook nog MacDonald kleding werd ontworpen. Dat werd gerealiseerd door 'de knutselmeisjes' zoals de creatievelingen zich noemden." De week duurt nog tot en met vrijdag.

 

 

VOLGEND JAAR Het initiatief voorziet met de ruim 130 deelnemers zeker aan een behoefte en zal zeer waarschijnlijk ook volgend jaar weer een vervolg krijgen. Als het aan de kinderen ligt is dat nu al zeker.