• Marc Nickel
  • Marc Nickel
  • Marc Nickel

'De mooiste hobby die je kunt hebben'

OOSTERBEEK Marshmallows roosteren, Twister spelen en blikken omgooien. Het kon zaterdag allemaal op de open dag van Scoutinggroep OPV-Schoonoord.

Marc Nickel

,,Kom mama, we gaan daar kijken!" Eveline Maris krijgt amper de kans om zich om te draaien. Haar zoontje Feije (5) trekt haar enthousiast mee naar het touwtrekken. Zijn oudere broer Wouter (7) staat al met het touw in de handen. De twee groepjes van vier jongens staan klaar, met het lichaam wat naar achteren hellend. De achterste in het rijtje van Wouter heeft handig een boompje vastgepakt. De leiding heeft dat kennelijk niet in de gaten, misschien doordat diverse jongetjes al druk aan het trekken zijn. ,,Nee, pas als ik loslaat beginnen jongens!"

MEEDOEN Als de jongens ingespannen bezig zijn, glijdt het jongetje naast Wouter plots onderuit. Prompt rent Feije erheen om het touw te grijpen en mee te helpen. ,,Ja, je kunt beter aan dat touw trekken dan aan mij", lacht Maris.

Ze is positief over de Open Dag. ,,Ik vind het super. Leuk, gezellig en lekker bewegen. Wouter deed gelijk mee, terwijl hij gewoonlijk meer de kat uit de boom kijkt. Ook leuk dat ze stoere dingen doen, zoals marshmallows roosteren."

Na de ronde touwtrekken volgt er nog een van alle jongetjes samen tegen de begeleider. Onder luid gejuich winnen ze van hem. ,,Ja, tegen tien welpen kan ik niet op", lacht hij.

VEELZIJDIG Na het doen van een spelletje kunnen de kinderen bij zeeheld Remco Ulrich een puzzelstukje op komen halen. ,,Het thema van onze Open Dag is zeehelden. De puzzelstukjes zijn delen van een schatkaart", legt hij uit terwijl hij zijn papieren 'ooglapje' omhoog doet. ,,Met de kaart kunnen de kinderen straks samen de schat gaan zoeken." Hij kijkt naar een groepje kinderen dat joelend met een puzzelstukje wegrent.

,,Elke zaterdag zie ik hier kinderen met veel plezier rondlopen. Je leert hier samenwerken, je ontwikkelen. Scouting is veelzijdig. Dit is de mooiste hobby die je kunt hebben."