• Bert Oostrik

De la Court leidt coalitieonderhandelingen Renkum

RENKUM Deze week zijn de coalitieonderhandelingen in de gemeente Renkum gestart. Aan de onderhandelingstafel zitten GroenLinks, D66, VVD en PvdA. Samen gaan zij met formateur Thijs de la Court aan het werk om tot een nieuwe coalitie te komen.

De betrokken partijen hebben besloten de onderhandelingen te laten begeleiden door een externe formateur: Thijs de la Court (1955). De la Court heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als wethouder voor GroenLinks in de gemeente Lochem (2006-2014). Op dit moment is hij secretaris van het Gelders Energie Akkoord.

EERSTE KENNISMAKING Op 10 april had Thijs de la Court een eerste kennismakingsgesprek met de onderhandelaars. De burgemeester is op de hoogte gebracht van de keuze voor deze formateur. Binnenkort heeft ook zij een kennismakingsgesprek met Thijs de la Court.

AFRONDING Voor de komende tijd zijn door de onderhandelaars afspraken ingepland om inhoudelijk verder te praten over een definitief akkoord. Het streven is om eind mei de formatie af te ronden.