• Sarah Lee

David Gilmour te zien in Heerenstraat Theater

WAGENINGEN Pink Floyd-fans kunnen op woensdag 13 september hun hart ophalen in het Heerenstraat Theater, want de legendarische concertfilm van David Gilmour is te beleven op het witte doek.

Gitarist en zanger van de Britse rockformatie keerde 45 jaar nadat hij 'Live At Pompeii' filmde in het legendarische Romeinse amfitheater terug voor twee spectaculaire shows. Vanwege de grote belangstelling heeft het Wageningse filmtheater een extra zaal beschikbaar gesteld.

'David Gilmour Live At Pompeii' is een audiovisueel spektakel; met lasers, vuurwerk en een enorm cirkelvormige scherm. Naast songs uit Gilmours eigen carrière, passeren ook vele Pink Floyd klassiekers de revue, waaronder Wish You Were Here en Comfortably Numb. Maar ook One Of These Days, het enige nummer dat ook werd uitgevoerd in 1971. En een zeer bijzondere uitvoering van The Great Gig in the Sky van het album The Dark Side of the Moon, een nummer wat David Gilmour zelden uitvoert als soloartiest.

HOOGTEPUNTEN Deze concertfilm bevat hoogtepunten uit beide shows, in 4k gefilmd door regisseur Gavin Elder. 'David Gilmour Live At Pompeii' toont een kunstenaar aan de top van zijn artistieke spel, het uitvoeren van ongelooflijk materiaal met zijn wereldklasse band, in een unieke omgeving, op een zeer speciale gelegenheid.

Kaarten kosten 15 euro en kunnen direct via iDeal online gekocht worden. Cineville-pashouders betalen € 8,25 voor een ticket. Aanvang 20:00 uur. Meer info: www.heerenstraattheater.nl.