• Magazine

Dag van de Grebbedijk in Wageningen

WAGENINGEN In Wageningen wordt zaterdag 23 september bij de haven in Wageningen de Dag van de Grebbedijk gehouden.

Er is een aardig programma samengesteld. Zo is er een overlevingstocht langs de dijk waarbij deelnemers leren hoe zij kunnen eten en drinken van wat er groeit op de Grebbedijk. Maar ook belevenissen van Dijkgasten, een collegetour over de toekomstplannen van de dijk, en een gratis tocht met de Blauwe Bever over de Neder-Rijn. Deze dag is een uitgelezen kans om te zien, te horen en te beleven hoe belangrijk de Grebbedijk is voor de wijde omgeving.

De dijk biedt prachtige natuur, ruimte voor rust en recreatie, maar ook bescherming. Waterschap vallei en Veluwe werkt aan plannen voor het verstevigen van de dijk, om zo de Gelderse Vallei ook in de toekomst veilig en droog te houden. Iedereen die ideeën heeft voor de dijkversterking of kansen ziet in het gebied nodigen we uit om deze ideeën te delen. Er is eten, drinken, muziek, en kinderen kunnen met water spelen. Jong en oud, bewoner, wandelaar, visser of roeier, iedereen is welkom deze dag en toegang is gratis.

De Dag van de Grebbedijk start om 9.30 uur bij de jachthaven bij W.S.R. Argo (Grebbedijk 59) en duurt tot 15.00 uur. Het is een initiatief van Waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Wageningen, Provincie Gelderland en Utrecht, Staatsbosbeheer, en Rijkswaterstaat.

Het volledige programma is te vinden op www.grebbedijk.com.