Cursus vrijwilligers hospice

WAGENINGEN Vrijwilligers nemen in het Hospice Wageningen-Renkum een belangrijke plaats in. De volgende introductiecursus voor nieuwe vrijwilligers start in april.

In het hospice werkt een team van zorgvrijwilligers nauw samen met een vast verpleegkundig team van Thuiszorg Groot Gelre. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het helpen bij de lichamelijke verzorging en bij het eten en drinken. Ook bieden de vrijwilligers emotionele steun aan de gast en hun naasten door een gesprek of door samen naar muziek te luisteren of eventueel iets voor te lezen. Tevens houden zij zich bezig met allerlei kleine huishoudelijke taken, zoals de was, het koken van maaltijden, het doen van boodschappen en het serveren van koffie en thee. Zij willen 'er zijn' voor de gasten en hun naasten en proberen op die manier als gastvrouw/gastheer een huiselijke sfeer te creëren in het hospice.  

Als zorgvrijwilliger bij het Hospice Wagenigen-Renkum wordt men onderdeel van een gemotiveerd team en verricht dankbaar werk in een prettige werksfeer. Met een open houding, een luisterend oor gepaard met empathisch vermogen en respect voor de medemens, brengt de vrijwilliger de juiste voorwaarden mee. Andere benodigde vaardigheden leert de cursist tijdens de introductiecursus en regelmatige scholingen. Meer informatie en de contactgegevens om een kennismakingsafspraak te maken zijn te vinden op de website www.hospicewageningenrenkum.nl.