• Foto: Koen Wilmink/BDU

Cultuurles gaat toch door ondanks faillissement

WAGENINGEN Door het faillissement van 't Venster was het enige tijd onzeker of de projecten van 't Venster op Wageningse basisscholen konden doorgaan. Vandaag is duidelijk geworden dat de cultuureducatie op de scholen kan worden voortgezet tot de zomer. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit in goed overleg met de curator mogelijk gemaakt.

Het college vindt het belangrijk dat kinderen tussen de vier en twaalf jaar kennis maken met kunst en cultuur. Daarom is er overleg geweest tussen de curator van 't Venster, de gemeente en de basisscholen. Wethouder Lara de Brito: ,,Gelukkig kunnen de verschillende projecten op de basisscholen dit schooljaar nog doorgaan. Zo blijft er ondersteuning voor kinderen uit groep 8 die hun eindmusical voorbereiden. Dat is natuurlijk heel mooi. Samen met de basisscholen gaan we bekijken hoe we de cultuureducatie in het nieuwe seizoen kunnen aanbieden."

Het college blijft zich inspannen om er voor te zorgen dat ook het buitenschoolse cultuuraanbod zo breed mogelijk blijft in Wageningen.