• De familievoorstelling 'Vier verhalen in een dag' gaat over vrijheid.

    Introdans/PieterHenket

Co-productie 'Vier verhalen in een dag'

WAGENINGEN Introdans, Spinvis en Saartje Van Camp maken samen de familievoorstelling 'Vier verhalen in een dag', een muziektheaterproductie die gaat over vrijheid.

Erik de Jong (Spinvis) en Saartje Van Camp schrijven het verhaal en de muziek en Adriaan Luteijn en Marlena Wolfe nemen samen met het voltallige danserstableau de choreografie voor hun rekening. De eindregie is van Timothy de Gilde. De voorstelling is op zaterdag 11 mei te zien in Junushoff Wageningen, en op zondag 12 mei in Stadstheater Arnhem.

De productie is een sprookje over toekomst en vrijheid. Een meisje, Moira, wint een prijs en mag vervolgens drie wensen doen. Ze wenst om in de toekomst te kunnen kijken. Er ontrollen zich drie werelden die zich steeds verder in de toekomst afspelen. Ze wordt geconfronteerd met de vraag: wat betekent het om de toekomst te kennen? De voorstelling gaat over vrijheid.

Vrijheid om te kiezen, vrijheid om anders te zijn, vrijheid om te beslissen dat niets staat geschreven en alles te veranderen is.

SAMENWERKING Muzikant, componist en dichter Spinvis, celliste en schrijver Saartje Van Camp en Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn werkten al eerder samen. Zij maakten de ambitieuze muziektheaterproductie Kintsukuroi,die in 2014 op Oerol in première ging. De voorstelling was niet alleen een enorm succes, voor Spinvis en van Camp was deze eerste samenwerking met een choreograaf en dansers ook een ware 'eyeopener' die duidelijk smaakte naar meer.

'Vier verhalen in een dag' is een coproductie van Introdans en Stichting Zomernacht en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Dioraphte.

Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan.

Meer info: www.introdans.nl