• De uitreiking van de Lions-cheque voor EHBO in Oosterbeek.

    berrydereusfotografie.nl

Cheques Airborne Music Night uitgereikt

OOSTERBEEK Het is inmiddels een traditie. Rond deze tijd van het jaar reikt de Lionsclub Renkum Ostrabeke cheques uit aan goede doelen die dankzij de opbrengst van de Airborne Music Night een mooi bedrag mogen ontvangen.

Feike Klomp

De uitreiking ging in etappes. EHBO vereniging Oosterbeek kreeg afgelopen vrijdag een cheque van 1.500 euro. Eerder waren de Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken (3000 euro), het Airborne Museum (3000 euro) en de Voedselbank Neder-Veluwe (2500 euro) de gelukkige organisaties die dankzij sponsors van de Airborne Music Night een bijdrage mochten ontvangen. Dat leverde het lieve sommetje van 10.000 euro op.

De vier organisaties hebben allemaal een doel vastgesteld waar ze het geld aan besteden of inmiddels hebben besteed. Het Airborne Museum in Oosterbeek gaat de komende jaren verbouwen, uitbreiden en meer tijdelijke tentoonstellingen brengen. De Bekenstichting wil de voormalige waterfilterkelder in Heveadorp verder smoel geven. Er is geld nodig om de muren en het dak verder op te knappen. De Voedselbank besteedt de bijdrage aan de tweede bestelbus, die inmiddels in gebruik is genomen. De EHBO vereniging wil met het geld een nieuwe defibrillator en nieuwe reflecterende kleding aanschaffen.

Lionsclub Renkum Ostrabeke organiseert al 30 jaar jaarlijks de Airborne Music Night. Daar komen, de avond voor de Airborne wandeltocht, meestal zo'n 700 feestgangers op af.

De goede doelen voor Airborne Music Night 2018 (vrijdag 31 augustus) zijn: Airborne Museum, Veteranen Inloophuis Arnhem in Heelsum, Tendens vakanties, Stichting Jaimy van Boxel en Hockeyclub MHCO.