• RONALD WITTEK

CDA wil plan van aanpak rond komst wolven in Gelderland

WAGENINGEN De statenfractie van het CDA in Gelderland wil dat er pro-actiever wordt nagedacht over de wenselijkheid en de gevolgen van de terugkeer van de wolf in Gelderland.

Met regelmaat worden er wolven gesignaleerd in verschillende provincies, waaronder Gelderland. ,,Het is wachten op het moment dat de eerste wolven zich hier weer definitief vestigen, met alle gevolgen van dien," zo valt te lezen in een persbericht. ,,Gisteren bleek dat 26 gedode schapen in Laag Zuthem inderdaad door een wolf zijn doodgebeten. Ook kalveren of jonge veulens zouden het slachtoffer kunnen worden."

Het CDA pleit voor een maatschappelijke discussie over wenselijkheid van de terugkeer van de wolf. De beschermde status zou bijvoorbeeld heroverwogen kunnen worden. ,,Wij denken dat het hoog tijd is om een brede discussie te voeren over dit probleem en snel passende maatregelen te nemen. Dit om te voorkomen dat we achter de feiten aan gaan lopen," zegt statenlid Engelina van Steenbrugge. De CDA Statenfractie heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten.