• Gemeente Wageningen

Campagne Wageningen Drinkt Water! van start

WAGENINGEN De jaarlijkse Rabo Schoolsport Olympiade voor alle basisscholen in Wageningen was donderdag een speciale editie. Het was namelijk de kick-off van de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-campagne Wageningen Drinkt Water!.

Elk jaar organiseert Sportservice Wageningen een sportdag voor alle Wageningse basisscholen. Lokale sportaanbieders hebben de kinderen laten kennismaken met hun sport. Dit jaar was het een speciale editie, aangezien het de kick-off was van de campagne Wageningen Drinkt Water! Juvat Westendorp, JOGG-ambassadeur en bekend van het programma So You Think You Can Dance, zorgde voor een sportieve warming-up. Tijdens de Rabo Schoolsport Olympiade kregen alle kinderen een bidon om op die dag bij te kunnen vullen bij de diverse watertappunten die over het sportterrein van De Bongerd verspreid waren.

De Wageningse Jongeren Op Gezond Gewicht-beweging wil met deze campagne water drinken aantrekkelijker maken en de consumptie van water stimuleren. Dit zodat kinderen minder gezoete dranken met veel suiker drinken. Op verschillende manieren zal dit schooljaar water drinken onder de aandacht worden gebracht bij Wageningse jeugd. Eén van de acties is het breed verspreiden van een DrinkWater!-poster onder Wageningse maatschappelijke organisaties. Deze poster laat op een duidelijke manier aan kinderen zien hoeveel suikerklontjes er in cola, appelsap, chocolademelk en andere dranken zitten. Ook laat de poster zien hoeveel minuten kinderen moeten wandelen of fietsen om die calorieën weer te verbranden.

Wageningen is vanaf de zomer van 2015 Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-gemeente. JOGG-Wageningen bestaat uit lokale organisaties, het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de gemeente om de omgeving zo in te richten dat de gezonde keuze weer de makkelijke keuze wordt voor de jeugd in Wageningen. Al meer dan honderd Nederlandse gemeenten hebben zich aangesloten bij de JOGG-beweging.

Fotobijschrift: Burgemeester Geert van Rumund opent de Olympiade door het aansteken van het Olympisch vuur.

Beelden: Marike van Het Herenzaakje