• Één van de foto's die te zien zijn tijdens de jubileumexpositie.

    Jan W. Molenveld

Camera Club Wageningen pakt uit met tweedelige expositie

WAGENINGEN In het kader van het vijftigjarig jubileum van Camera Club Wageningen tonen de leden van de club in een tweedelige expositie eigen foto's in museum De Casteelse Poort in Wageningen.

Het eerste deel van de expositie wordt door cultuurwethouder Anne Janssen feestelijk geopend op 6 oktober om 15.00 uur en duurt tot en met 31 oktober. Het tweede deel wordt geopend op 3 november om 15.00 uur en duurt tot en met 28 november.

Bij de opening op 6 oktober vindt de prijsuitreiking plaats van de door Camera Club Wageningen uitgeschreven fotowedstrijd met als thema 'Wageningen, Mijn Stad'. Vanaf 15.00 uur. De opening van het tweede deel is op 3 november om 15.00 uur.

OMSLAG Camera Club Wageningen De club is in mei 1968 opgericht als Wageningse Dia- en Fotoclub. De vereniging heeft in de periode 2000-2010 de omslag gemaakt van analoge naar digitale fotografie en de diaprojector is vervangen door een laptop met beamer.

De clubleden laten zich op clubavonden inspireren door fotobesprekingen en door regelmatig bekende fotografen uit te nodigen om over hun werk te vertellen. Ook vinden uitwisselingen plaats met andere fotoclubs en nemen clubleden regelmatig deel aan mentoraten onder leiding van professionele fotografen.

Camera Club Wageningen is een actieve vereniging met circa 50 leden en daarmee een van de grotere fotoclubs van de landelijke Fotobond (afdeling Gelderland Zuid).

De eerste expositie duurt tot en met 31 oktober, de tweede tot en met 28 november. Locatie: Museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1a, Wageningen Tijdens de openingen op 6 oktober en 3 november om 15.00 uur is de toegang gratis. Daarna is de toegangsprijs van De Casteelse Poort 4 euro voor 13+ en 1,50 euro voor 6-12 jaar. De museumkaart is geldig. Meer info: www.cameraclubwageningen.nl en facebook.com/cameraclubwageningen.