• Camera Club Wageningen zegt het met beeld

    Jaap Mons

Camera Club Wageningen bestaat 50 jaar

WAGENINGEN Met een druk op de knop op je mobiel of fototoestel schiet je tegenwoordig al snel een aardig plaatje, maar heb je dan ook een treffend beeld? Soms wel, soms niet. Cameraclub Club Wageningen bestaat uit zo'n 50 enthousiaste vrijetijdsfotografen die altijd op zoek naar mooie beelden. De club viert op zondag 25 maart het 50-jarig bestaan met een open dag in Theater Junushoff.

Feike Klomp

Een van de drijvende krachten van de Camera Club Wageningen is Jaap Mons. Hij is nu zo'n zes jaar lid en vindt het fantastisch om zich, samen met zijn clubgenoten, met beeld bezig te houden. Vanwege het jubileum zit hij ook in de jubileumcommissie.

GOEDE FOTO ,,Een goede foto maken is ook een kwestie van smaak natuurlijk, maar je kunt als hobbyfotograaf wel vaardigheden aanleren om meer uit je toestel te halen, maar ook inzicht krijgen waar je bij fotografie aan moet denken. Bij de Camera Club Wageningen leer je betere foto's te maken en vaardigheden te ontwikkelen." Denk daarbij aan de positie van het object, het landschap of de persoon en hoe jij als fotograaf dat het beste neerzet. Uitsneden maken van een foto hoort daar ook bij, want soms zie je links of rechts toch iets wat je er liever niet op wilt zien. Kortom, niet alleen de foto, ook het beeld, het verhaal achter de foto, staat bij de fotohobbyisten centraal.

FEEDBACK De rode draad van de club: de leden houden zich bezig met fotograferen, individueel of samen tijdens workshops, projecten, uitjes en excursies. Daarna wordt elkaars werk besproken om vervolgens van elkaars opbouwende feedback te leren en de kwaliteit van ons werk te verhogen. ,,Je leert beter te kijken, beter te fotograferen en te selecteren. Erg leuk en ontspannend. Met Pasen gaat er weer een groep op pad, bezoekt een stad en maakt foto's. Het sociale aspect is dus ook erg belangrijk."

De gratis toegankelijke open dag bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij kinderen nadrukkelijk zijn uitgenodigd, benadrukt Mons. De open dag is zondag van 10.00 tot 16.30 uur in Theater Junushoff.