• Voorzitter Chris Jongboer (rechts) van Renkum Centrum en uitgever Egbert Sloet van Oldruitenborgh met de nieuwe glossy.

    berrydereusfotografie.nl

Burgemeester is trots op Renkumse glossy

RENKUM Burgemeester Agnes Schaap is vol lof over het nieuwe tijdschrift dat deze week verschijnt. In het voorwoord van 'Renkum op Papier' schrijft ze bijzonder trots te zijn op het initiatief van de Ondernemersvereniging in het dorp.

Pieter Ploeg

Als burgemeester vindt ze het bovendien heel bijzonder dat Renkum nu de enige gemeente in Nederland is met twee eigen glossy-tijdschriften. ,,Naast 'Oosterbeek belééft', waarvan vorige maand de vijftiende editie is verschenen, is er nu een volwaardig zusje in Renkum", aldus Schaap.

SUCCES De burgemeester verwacht dat ook dít tijdschrift een succes zal worden. Ze schrijft: ,,Deze eerste editie barst uit zijn voegen van mooie artikelen en leuke onderwerpen. Complimenten voor de Ondernemersvereniging. Er wordt verder gekeken dan alleen het winkelgebied. En er is ook aandacht voor onderwerpen in de rest van Renkum, en zelfs Heelsum en Doorwerth komen aan bod."

VOLWAARDIG MAGAZINE Uitgever Egbert Sloet van Oldruitenborgh benadrukt het enthousiasme en enorme van voorzitter Chris Jongboer van de ondernemersvereniging. ,,Steeds weer ging hij het dorp in om 'Renkum op Papier' te promoten en adverteerders te werven. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een volwaardig magazine", aldus Sloet.

VERVOLG Hij hoopt dat de glossy - net zoals in Oosterbeek - een vervolg krijgt. ,,Om dat te kunnen realiseren, zijn adverteerders nodig, maar ook inwoners met onderwerp-suggesties. Dorpsgenoten bijvoorbeeld met een bijzondere hobby of inwoners die wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Natuurlijk is er ook ruimte voor zakennieuws", aldus de bladenmaker.

In haar voorword schrijft burgemeester Schaap ook begrip te hebben voor de pagina's die zijn ingeruimd voor het winkelgebied in het dorp. ,,Maar het is mooi om te zien dat in dit tijdschrift ook veel aandacht is voor de prachtige omgeving van Renkum", aldus de wandel- en natuurliefhebster.