• Op de hoogwerker van de brandweer zet burgemeester Agnes Schaap samen met Gerrit Eijmers de Pegasus op de ereboog.

    berrydereusfotografie.nl

Burgemeester helpt een handje bij plaatsen ereboog

OOSTERBEEK De ereboog van de Airborne Wandeltocht is maandagavond weer geplaatst. Geheel volgens traditie wordt deze boog met ondersteuning van een hoogwerker van de brandweer, gemeente Renkum, bedrijven en vrijwilligers altijd begin juli op de plaats gezet. Over de Utrechtseweg, tussen de naald en het Airborne Museum in.

De ereboog heeft eigenlijk meerdere functies. Als begin- en eindpunt van de Airborne Wandeltocht maar ook om inwoners, toeristen en uiteraard de wandelaars zelf, die zaterdag 2 september mee gaan lopen, alvast op de tocht te attenderen.

Hoewel de organisatie inmiddels veel ervaring heeft opgedaan met het plaatsen van de boog, komt er toch best veel bij kijken. Henk Boers namens de Politie Sport Vereniging: ,,We leiden ter plaatse veiligheidshalve het verkeer even om. Verder zijn er altijd weer vaardige en betrokken mensen nodig om de stalen constructie op te bouwen."

Boers onderschrijft de meerwaarde van de ereboog: ,,De boog laat zien dat de wandeltocht er weer aan komt, maar het is ook de bedoeling om de nieuwsgierigheid op te wekken. Om de 71e Airborne Wandeltocht bij inwoners, bezoekers en toeristen onder de aandacht te brengen. Want wie wil nu niet deze unieke eendaagse wandeltocht meelopen? "

Bovenop de ereboog siert de wereldbekende blauwe Pegasus. De Pegasus is het symbool van de Britse 1e Airborne Divisie, die betrokken was bij de Slag om Arnhem. De naam van de wandeltocht is aan dit teken verbonden.

De jubileumeditie (70) van de Airborne Wandeltocht bracht vorig jaar een recordaantal wandelaars op de been: 36.191.

Informatie en kaarten bestellen: www.airbornewandeltocht.nl.