Buitenspeeldag met kinderactiviteiten

WAGENINGEN Wageningen viert woensdag 10 juni dat er al heel veel buitenspeelplekken zijn opgeknapt van de 76 speelplekken die in totaal worden aangepakt. In de middag zijn er activiteiten voor kinderen en jongeren op vier locaties in Wageningen; Nobelweg/hoek Hollandseweg, Groen van Prinstererstraat en Pomhorst van 14.00 tot 17.00 uur en in Park Noordwest van 16.00 tot 19.00 uur.

Samen met de leveranciers (die de speelplekken opknappen) houdt Wageningen extra activiteiten op de vier speelplekken. Op deze speelplekken zijn er extra buitenspeelactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden. In de middag is er voor belangstellenden een fietstocht die vertrekt vanaf Huis van de Wijk de Nude, Kortestraat 2. De fietstocht leidt langs een aantal nieuw ingerichte speelplekken en eindigt in Park Noordwest. Belangstellenden kunnen zich melden met hun fiets bij Huis van de Wijk de Nude. Om 14.30 uur vertrekken de deelnemers van deze plek.

Kinderen kunnen in de heksensoep-keuken hun eigen heksenprutje 'koken' van wilde planten. Met de speciale waterkijker kunnen ze met behoud van droge voeten in de waterwereld afdalen en zien wat er onder water gebeurt. Het vogelafluisterapparaat brengt ze in de wereld van de vogels. Met het stenen-geluidenrad en de stenentafel kan er met met stenen gespeeld worden. Op de buitenspeeldag testen de kinderen deze spelen. Op de Groen van Prinstererstraat speelplek komen deze activiteiten permanent. Het veldwerkcentrum 'het Groene Wiel' laat ook op de andere buitenspeelplekken (behalve op Pomhorst) 10 juni kinderen kennis maken met deze 'groene' spelmaterialen. Er is nog ruimte om deze spelen ook op andere speel plekken te zetten dus kom testen.

De interactieve voetbalmuur bij speelplek Nobelweg/hoek Hollandse weg. Sutu test voetbalschietkracht en verbetert je schotprecisie. De Sutu bevat 16 LED verlichte panelen die reageren wanneer ze met een bal geraakt worden en de radar meet de snelheid. Zo steekt de Sutu voetballen in een nieuw jasje.

Bij park Noordwest kunnen jongeren hun krachten meten op een acht meter lange stormbaan. Ook doet de 'SuperNova' Wageningen aan. Een uitdagend speelelement waar je gevoel voor balans, snelheid en atletisch vermogen wordt uitgedaagd. De Supernova komt ook op een Wageningse speelplek te staan en wordt een hype voorspellen de leveranciers. Filipp Lisovski uit Estland speelt veel op de Supernova en kan het al heel goed. Degene die op woensdag 10 juni de snelheid van Filipp het best kan nadoen, krijgt een waarde cheque ter waarde van 50 euro voor sport en spelmateriaal.

In park Noordwest staan ook de definitieve schetsontwerpen voor de speelplekken die nog worden opgeknapt in Noordwest, Tarthorst en Roghorst. Tussen 16.00 en 19.00 uur krijgen omwonenden de laatste kans om hier over te praten met de leveranciers. De uitvoering vindt plaats in september of oktober. Ook de schetsen van de droogstaplekken voor jong en oud zijn hier te zien.

Achter het wijkcentrum de Pomhorst ligt op het grasveld een prachtige, nieuwe speelplek. Buurtbewoners en welzijnsinstelling Solidez houden activiteiten voor jong en oud op de buitenspeeldag waarbij beweging centraal staat.