• Christien Bartels

Breder programma Junushoff volgend theaterseizoen

WAGENINGEN Theaterliefhebbers opgelet, de programmering van het nieuwe voorstellingenseizoen van Junushoff is rond. Vers van de pers valt de gloednieuwe brochure aanstaande 2 mei op de mat van vaste theatergasten, samen met de brochure van Theater Cultura in Ede. Vanaf 10.00 uur zijn alle nieuwe voorstellingen ook op de website te zien. Er zijn dit jaar meer voorstellingen. ,,De afgelopen twee à drie seizoenen nemen de bezoekers steeds meer toe. Een teken van bloei", aldus directeur Loek Buijs van Junushoff.

Christien Bartels

Op de cover van de Junushoff brochure prijkt het Scapino Ballet. Het Ballet komt dit seizoen met het programma Scala, het vervolg op Baroksensatie Pearl uit 2013. Verder pakt Junushoff fors uit met grote musicals als Was getekend, Annie M.G. Smidt , Vamos! en My Fair Lady. Ook spraakmakende artiest Wende Snijders komt naar Wageningen. "Een klein wonder," aldus Buijs. Daarnaast staan grote namen als Nick & Simon, Bert Vischer en Simone Kleinsma op het podium. Ook minder bekende dans- en toneelvoorstellingen die de moeite waard zijn worden aangeboden. Benieuwd is Junushoff naar Femke Halsema, die naar Wageningen komt met een theatercollege, genaamd 'Een vrij land.'

In het nieuwe seizoen wordt ook samengewerkt met Heerenstraat Theater. Adjunct-directeur Dorien van de Laak: ,,We hebben combinaties gemaakt zodat bioscoop en theater elkaar prachtig kunnen aanvullen. Waar de bioscoop allerlei soorten opera's en balletten vanaf Londen live uitzendt op het witte doek, vinden er bij ons voorstellingen met een eigentijdse visie op de planken plaats. Zoals de klassieke opera Carmen."