• RonV Media
  • RonV Media
  • RonV Media
  • RonV Media
  • RonV Media

Brandweerman neemt na 28 jaar afscheid

WAGENINGEN Ton Kok heeft zaterdag na 28 jaar trouwe dienst afscheid genomen van de brandweer in Wageningen. Hij werd samen met zijn familie door drie brandweervoertuigen opgehaald bij zijn woning. Geheel in stijl werd hij met toeters en bellen naar de kazerne gebracht. Daar wachtte hem een receptie, met zijn familie en collega's.

Een paar weken geleden, op woensdagavond 20 juni, kreeg Ton Kok van zijn brandweercollega's uit Wageningen een ludieke 'laatste uitruk' aangeboden. Nadat hij met zijn ploeg een reguliere laatste inzetoefening had gedraaid, werd hij met een smoesje richting het Havenkantoor gelokt. Dit is de plaats waar Kok tijdens zijn 'normale' dagelijkse werk zijn werkplek heeft als havenmeester/marktmeester. Aanrijdend werd hij verwelkomd door alle andere brandweervoertuigen van Wageningen en een groot aantal van zijn collega´s. 

Op het dak van het gebouwtje was een brandje geënsceneerd en er lag een slachtoffer die verdacht veel op Ton zelf leek. Kok moest nog een keer 'aan de bak' om deze brand te bestrijden. Daarna was er nog een reddingsactie nodig vanaf de brandweer hulpboot op een opblaasbare 'kokmeeuw' die klem zat tussen de wanden in de haven.

Hoewel Ton Kok later verklaarde dat hij er enigszins rekening mee had gehouden, was hij duidelijk onder de indruk en aangenaam verrast door dit moment.