• Spelende KV-leden en wethouder Han ter Maat.

    Gemeente Wageningen
  • Wethouder Han ter Maat doet mee aan een potje korfbal.

    Gemeente Wageningen

Bouw sporthal Marijkeweg kan van start

WAGENINGEN De bouw van de nieuwe sporthal aan de Marijkeweg kan van start. De gemeenteraad is bij de vaststelling van de Kadernota akkoord gegaan met een aanvullend budget om de sporthal te kunnen realiseren. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 juli de voorlopige gunning verstrekt aan de aannemer. Wethouder Han ter Maat: ,,We starten meteen na de zomer met de bouw zodat de hal in de zomer van 2018 wordt opgeleverd. Hierdoor kan KV Wageningen bij ingang van het nieuwe seizoen 2018/2019 in de nieuwe hal de zaalcompetitie spelen, maar ook het basisonderwijs kan in de sporthal sporten met ingang van dat leerjaar."

De aannemer rondt de grondsanering (schoonmaken van de grond) af vóór de bouwvak (voor 24 juli). De gemeente wil de sporthal graag zo duurzaam mogelijk bouwen waarbij de verwachting is dat er meer energie geleverd dan gebruikt wordt. De sporthal wordt gemaakt door aannemer Rotsbouw, Breman Installatiegroep en Lichtstad Architecten. Rotsbouw gaat ook de topsporthal in Ede bouwen.

De buitensportvelden aan de Marijkeweg worden door KV Wageningen aangelegd; de voorbereidende werkzaamheden zijn hiervoor gestart. De uiteindelijke aanleg staat gepland in het voorjaar van 2018.

De voorzitter van KV Wageningen, Gertjan van Leeuwen, is uitermate verheugd met de realisatie: ,,Als sinds de fusie van 5 jaar geleden is het een grote wens om naar één accommodatie te verhuizen; die langgekoesterde wens gaat hiermee in vervulling. We kunnen niet wachten om vanuit onze twee locaties in de Eng naar deze prachtige binnen- en buitenaccommodatie aan de Marijkeweg te verhuizen."

In het najaar komt er een prijsvraag over de naam van de nieuwe sporthal.