• Foto: Bert Oostrik/BDU

Bijzondere erepenning voor held Carl Boelens

WOLFHEZE Burgemeester Agnes Schaap heeft maandag de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in Brons uitgereikt aan Carl Boelens (21) uit Wolfheze. Hij redde een oude man van het spoor in Wolfheze. Het is de eerste keer dat in de gemeente Renkum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt uitgereikt.

Carl Boelens heeft met gevaar voor eigen leven op vrijdag 31 maart 2017 een oude heer van het spoor in Wolfheze gered. Hij was samen met zijn zus op weg naar Doorwerth toen zij zagen dat een oude heer met zijn rollator bleef steken in de spoorrails terwijl de spoorbomen bij de overgang al dicht waren. Carl is toen de auto uitgesprongen om de man te helpen. Op het moment dat hij en de man nog maar net over het spoor waren, raasde de intercity vanuit Arnhem rakelings langs hen heen. Door de enorme wind die deze trein veroorzaakte, werden zij weer een stuk richting de trein gezogen. Hierop maakte de trein een noodstop waardoor de conducteur kon vaststellen dat het goed was afgelopen. Na het incident ontfermden omstanders zich over de twee.

EREPENNING De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt toegekend aan personen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering. Het kapittel voor de Civiele Orden kent deze Erepenning toe als aan alle drie de criteria wordt voldaan. Meer informatie op www.lintjes.nl.