• Safarischip De Blauwe Bever.

    Aart Aalbers

Beleef de derde Dag van de Grebbedijk

WAGENINGEN Het projectteam van de Grebbedijk houdt komende zaterdag de derde editie van de Dag van de Grebbedijk. Het programma richt zich op zowel de dijkversterkingsopgave als op de totale gebiedsontwikkeling van de uiterwaarden bij Wageningen. Op 20 oktober kunt u de plannen die er nu liggen inzien in de binnenstadwinkel van Wageningen. Verder worden er op verschillende plaatsen in Wageningen en op de Grebbedijk activiteiten georganiseerd door partners en buren zoals een rondvaart over de Nederrijn of een excursie in de uiterwaarden om bijzondere vogelsoorten te ontdekken.PROGRAMMA Op zaterdag 20 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur is de Binnenstadswinkel (Hoogstraat 15, Wageningen) open voor bezoekers. Hier staan verschillende partijen die graag hun 'kijk op de dijk' geven. Ook het projectteam van de Grebbedijk staat hier namens alle gebiedspartners met de drie kansrijke alternatieven. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten.

Rondvaart met De Blauwe Bever over de Nederrijn: om 12.00, 13.00 en 14.00 uur vaart De Blauwe Bever af. Gebiedspartners Gemeente Wageningen en Staatsbosbeheer zijn op de boot aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanwezig: 15 minuten voor afvaart. Capaciteit: 55 personen per vaart. Een rondvaart duurt 45 minuten. Locatie: Havenkantoor Rijnhaven, Pabstsendam 2, Wageningen.

Binnenkijken bij watersportvereniging VADA: tussen 10.00 en 17.00 uur opent VADA haar deuren. Ontdek hier het kanoën, roeien en zeilen en ga in gesprek met leden onder het genot van een borrel aan de bar. Locatie: VADA, Jachthaven 1, Wageningen.

Binnenkijken bij W.S.R. Argo: Wageningse Studenten Roeivereniging stelt haar deuren open. Locatie: Grebbedijk 59, Wageningen.

Kijkje in de uiterwaarden: tussen 10.00 en 16.00 uur stelt de Vogelwerkgroep Wageningen (KNNV) een aantal telescopen op langs de Grebbedijk. Kijk de uiterwaarden in en ontdek bijzondere vogelsoorten. Locatie: dijkopgang bij Spijk, Wageningen.

Kijk voor meer informatie op: www.grebbedijk.com/te-doen-op-de-grebbedijk/kalender/item/dag-van-de-grebbedijk/

PARTICIPATIE  Onlangs presenteerde het projectteam van de Grebbedijk in Theater Junushoff de drie kansrijke alternatieven voor zowel de dijkversterking als de gebiedsontwikkeling. Gedurende de afgelopen twee jaar heeft het projectteam van de Grebbedijk intensief samengewerkt met omwonenden, ondernemers, verenigingen en andere Wageningers. Een sterk participatietraject waarin een ieder mee kon denken en zijn of haar ideeën over de Grebbedijk kon laten horen. De komende maanden wordt gewerkt aan de milieu-effect rapportage. Medio 2019 wordt een voorkeursalternatief opgesteld.


De Dag van de Grebbedijk valt past binnen de Week van Ons Water. Van 17 tot 24 oktober worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten in het hele land georganiseerd. Deze Week van Ons Water staat in het teken van waterveiligheid. Het project Grebbedijk draagt bij aan de waterveiligheid van de gehele Gelderse Vallei.