• Claire_Folger
  • Sami Kuokkanen
  • Movie W
  • Movie W

Bejubelde Matthäus bij filmhuis Movie W

WAGENINGEN Movie W draait tot en met 11 april vier films.

PATERSON Poëtisch, droogkomisch portretdrama over het dagelijks leven van een busschauffeur die zijn indrukken in gedichten beschrijft. Betoverend mooie lofzang op het alledaagse, over hoe wonderlijk dat kan zijn. In de typerende stijl van Jim Jarmusch die laat zien dat in de kleinste details poëzie zit. Te zien woensdag 5 april 20.30 uur.

DE MATTHÄUS PASSION Integrale uitvoering van Bachs meesterwerk voor het eerst in hoge beeld- en geluidkwaliteit in de filmzaal. Het betreft de aangrijpende en bejubelde uitvoering, gedirigeerd door Reinbert de Leeuw afgelopen jaar in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. Te zien donderdag 6 en vrijdag 7 april 19.30 uur.

MANCHESTER BY THE SEA Formidabel sociaal-realistisch drama over een man die het liefst van de aardbodem zou verdwijnen, maar net te veel verantwoordelijkheid voelt voor zijn familie. Over rouw, eenzaamheid, schuld en straf, enorme thema's begeleid door klassieke muziek, en toch valt er veel te lachen. Te zien zaterdag 8 en dindag 11 april 20.30 uur.

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI Komisch, hartveroverend verhaal van Finlands succesvolste boxer uit de jaren 60. De 25-jarige Olli Mäki traint voor het wereldkampioenschap en het hele land rekent op zijn overwinning. Maar zorgt zijn verliefdheid op Raija ervoor dat hij de titel misloopt? Te zien zondag 9 en maandag 10 april 20.30 uur.

Info: www.moview.nl, Wilhelminaweg 3a.