• Feike Klomp Tekst

Bedrijventerrein Schaapsdrift vernieuwd

RENKUM Samen met betrokken ondernemers opende wethouder Jasper Verstand, Economische zaken, donderdag 12 november het vernieuwde bedrijventerrein Schaapsdrift in Renkum. Zij plaatsten samen het eerste bord met het nieuwe logo van het bedrijventerrein erop.

De afgelopen maanden is het bedrijventerrein door gemeente en de inzet van een aantal betrokken ondernemers opgeknapt. Op het bedrijventerrein is een mantelbuizen netwerk aangelegd ten behoeve van glasvezel, de wegen zijn opnieuw geasfalteerd, het fietspad langs het bedrijventerrein is verbreed en zowel het bedrijventerrein als het fietspad zijn voorzien van ledverlichting. Ook is en wordt er de komende weken nog meer groen aangebracht. En hebben ondernemers een website en een Facebookpagina voor de promotie van het bedrijventerrein ontwikkeld.

Het bedrijventerrein is opgeknapt met inzet van een aantal betrokken ondernemers. De plannen voor de herinrichting van het bedrijventerrein zijn samen met enkele ondernemers op de Schaapsdrift ontwikkeld. Een viertal ondernemers hebben andere ondernemers geënthousiasmeerd om over te gaan op glasvezel. Ook hebben zij uitgezocht welke aanbieders voor glasvezel er zijn, offertes opgevraagd en vergeleken. Daarnaast is er een plan gemaakt voor de aanleg en aanpassing van de groenvoorzieningen. Het groen uit dit plan wordt de komende tijd gepland. Ook was een aantal ondernemers actief op het gebied van PR & communicatie. Zij hebben voor de Schaapsdrift een website en een Facebookpagina ontwikkeld en versturen periodiek een nieuwsbrief naar alle ondernemers op het bedrijventerrein. Ook is er een logo voor het bedrijventerrein ontwikkeld. Dit logo is dus donderdag 12 november onthuld.

Door het gezamenlijk opknappen van het bedrijventerrein is een vernieuwde samenwerking ontstaan tussen de ondernemers onderling en de gemeente en de ondernemers. Deze samenwerking willen de betrokken partijen graag voorzetten. De ondernemers krijgen meer verantwoordelijkheid en zeggenschap over het bedrijventerrein. De gemeente en de ondernemers en gemeente willen de samenwerking formaliseren. Welke vorm dit gaat krijgen is nog niet bekend. De gemeente en ondernemers bespreken nog hoe ze dit het beste kunnen oppakken.

De revitalisering van de Schaapsdrift is gebeurd in het kader van het project herstructurering bedrijventerreinen. Voor dit project heeft de gemeente in 2013 een subsidie van twee miljoen euro van de provincie Gelderland ontvangen. Zelf heeft de gemeente ook twee miljoen euro beschikbaar gesteld. Niet alleen de Schaapsdrift, maar ook het bedrijventerrein Cardanuslaan, Klingelbeekseweg en Veentjesbrug worden de komende jaren verbeterd.