• Roland Heitink/Persbureau Heitink
  • Roland Heitink/Persbureau Heitink
  • Roland Heitink/Persbureau Heitink
  • Roland Heitink/Persbureau Heitink

Bedrijfspand Klingelbeekseweg gesloten wegens voorbereidingen hennepteelt

OOSTERBEEK Een bedrijfspand in Oosterbeek is dinsdagmiddag gesloten wegens voorbereidingen op hennepteelt. In het kader van een integrale milieucontrole met de Omgevingsdienst regio Arnhem (ODRA), brandweer (VGGM), politie en gemeente zijn diverse bedrijven aan de Klingelbeekseweg dinsdag gecontroleerd.

Bij een bedrijfspand aan de Klingelbeekseweg 54B zijn bij de controle diverse attributen aangetroffen die nodig zijn om een hennepkwekerij in te richten, meldt de gemeente Renkum. Op dezelfde locatie werd vier jaar geleden ook al een kwekerij aangetroffen. Het bedrijfspand is om deze reden per direct gesloten voor de duur van zes maanden op basis van artikel 13b van de Opiumwet. De eigenaar is in kennis gesteld over het besluit van de burgemeester. Het gaat hier om een sluiting voor bepaalde tijd om herstel tot rust te bewerkstelligen, de loop en activiteiten naar het pand direct te kunnen stoppen (bekendheid van het lokaal), om herhaling te voorkomen en de aantasting van het woon- en leefklimaat een halt toe te brengen.   

Iformatie of tips hebben over hennepkwekerijen zijn welkom bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kan melding worden gedaan door een e-mail te sturen naar info@renkum.nl of te bellen naar (026) 33 48 111.