• Feike Klomp

Bakker Bart in Renkum gaat dicht

RENKUM Bakker Bart Renkum is zaterdag 10 december voor het laatst open. De zaak gaat sluiten, zo blijkt uit een bericht op Facebook van Bakker Bart Renkum. Een woordvoerder namens Bart's Retail Food Group over de sluiting: ,,We hadden de zaak in eigen beheer genomen. Dit leidde echter niet tot betere resultaten. Andere reden zijn de huurdruk en de leegstand verder in de Dorpsstraat. We sluiten de zaak daarom om bedrijfseconomische redenen."

Voor Ondernemersvereniging Renkum Centrum komt het bericht toch nog onverwacht. ,,Op dit moment is er nog geen onderneming bekend die dit prominente pand in het centrum gaat opvullen, maar daar ga ik wel mee aan de slag", zo laat Chris Jongboer, de voorzitter van Renkum Centrum, in een eerste reactie weten.

In een bericht op Facebook bedankt het team van Bakker Bart de klanten voor het vertrouwen de afgelopen jaren. Bakker Bart is een franchiseformule met zo'n 175 winkels in heel het land. In Wageningen is een Bakker Bart gevestigd aan de Hoogstraat. ,,Daar zijn klanten nu van harte welkom. Het personeel krijgt in een van de andere vestigingen werk aangeboden", zo laat de woordvoerder nog weten.