• RonV Media

Auto te water in de Rijn; bestuurder overleden

WAGENINGEN De hulpdiensten zijn zaterdagavond massaal uitgerukt voor een auto te water in de Rijn, ter hoogte van de Lexkesveer. Ondanks een reddingspoging van de veerbaas van de pont tussen Wageningen en Randwijk is de 34-jarige inzittende overleden, zo laat de politie weten.

Rond 19.30 uur raakte een auto door nog onbekende oorzaak deels in het water. De oplettende veerbaas zag de auto en kon voorkomen dat de auto volledig in het water raakte door de laadklep van de veerpont onder de auto te schuiven. De reddingspoging mocht niet baten, want rond 20.30 uur liet de politie weten dat de inzittende was overleden.

OMSTANDERS Enige tijd was onduidelijk hoeveel personen zich in de auto bevonden. Daarom werden ook de oppervlaktereddingsteams van Wageningen en Doorwerth ingezet. De verwarring werd niet minder omdat er ook mensen met natte kleding aan langs de kant stonden. Zij waren het water ingegaan om hulp te verlenen. Uiteindelijk hebben de hulpdiensten samen met de omstanders het slachtoffer uit het water gehaald. Het slachtoffer werd behandeld in de ambulance, maar overleed even later toch. 

STANDBY De auto was ter water geraakt aan de zuidzijde van de Rijn, maar voor de zekerheid werd de brandweer van Renkum en Heelsum opgeroepen om aan de noordzijde standby te staan. Zij zouden in actie kunnen komen indien een slachtoffer aan de andere kant aan land zou komen. Dat was niet het geval.

Met bootjes en duikers is de omgeving nog uitgekamd, maar bij die zoektocht werd niemand gevonden.