• Persbureau Heitink
  • Persbureau Heitink
  • Persbureau Heitink
  • Persbureau Heitink

Auto balanceert op randje van brug in Wageningen

WAGENINGEN Op de Walstraat in Wageningen is vrijdagmiddag rond 15.30 uur een automobilist tegen de reling van een bruggetje gereden. Hierdoor bleef de auto nog maar net op de rand van de brug steken. De brandweer moest het voertuig met een lier vasthouden, zodat deze niet in het water zou vallen. 

De bestuurster verloor de macht over het stuur, maar de oorzaak hiervan is niet geheel duidelijk. Er zaten ook twee kinderen bij haar in de auto, maar geen van de inzittenden is gewond geraakt. Wel was er kort een ambulance ter plaatse, omdat de bestuurster zwanger is.

BENZINE De gemeente en het waterschap waren ter plaatse, omdat er benzine in het water gelekt is. Daarnaast was dierenambulance Nederrijn aanwezig, omdat er meerdere dieren in het water zitten. Volgens het waterschap hoeft de dierenambulance geen actie te ondernemen, omdat de benzine vanzelf verdampt. Het probleem wordt zo vanzelf opgelost. 

MAATREGELEN Omdat de reling nu kapot is, moet de gemeente snel maatregelen treffen in verband met de activiteiten rondom 4 en 5 mei. De gemeente wil nu mogelijk dranghekken plaatsen.