• Gemeente Renkum

Agnes Schaap voorgedragen als burgemeester Renkum (update)

RENKUM Agnes Schaap (PvdA) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Renkum. Dat heeft de vertrouwenscommissie donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt. Schaap is nu wethouder in de gemeente Wijchen.

De gemeenteraad van Renkum is van mening dat Agnes Schaap (1958) met haar authentieke, verbindende en evenwichtige persoonlijkheid de persoon is om gemeente Renkum te begeleiden op weg naar de toekomst.

EERSTE VROUW Agnes Schaap heeft ruime bestuurlijke ervaring als bestuurder van een zorginstelling. Daarvoor was zij directeur van diezelfde zorginstelling. Gedurende tien jaar was zij raadslid in de gemeente Wijchen, waar zij momenteel als wethouder werkzaam is. Een functie die zij zal neerleggen wanneer zij benoemd wordt tot burgemeester van Renkum. Hiermee kiest Renkum voor de eerste keer voor een vrouwelijke burgemeester.

Schaap neemt het stokje over van waarnemend burgemeester Hein Bloemen. Die verving de opgestapte burgemeester Jean Paul Gebben nadat die in het voorjaar van 2016 in opspraak kwam na een stapavond in Arnhem.

12 MEI In totaal kwamen er veertig sollicitaties binnen voor de functie van burgemeester. Schaap wordt voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties waarna koning Willem Alexander de burgemeester uiteindelijk benoemt. Op vrijdag 12 mei aanstaande wordt de nieuwe burgemeester door Clemens Cornielje tijdens de Installatievergadering in het gemeentehuis in Oosterbeek beëdigd.

* Later meer.