• Fotografie Jan Boelens
  • Fotografie Jan Boelens
  • Fotografie Jan Boelens

Agnes Schaap geïnstalleerd als burgemeester gemeente Renkum

RENKUM Agnes Schaap is op vrijdag 12 mei officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Renkum. Agnes Schaap is de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente Renkum. Zij volgt Hein Bloemen op, die vorig jaar als waarnemer is benoemd na het vertrek van Jean Paul Gebben. Agnes Schaap was hiervoor wethouder in de gemeente Wijchen.

Burgemeester Agnes Schaap: ,,Het is voor mij de eerste keer dat ik het prachtige ambt van burgemeester mag gaan vervullen, en dan in Renkum nog wel; met zes prachtige dorpen die liggen in een schitterende natuur. Ik kijk er enorm naar uit. Als burgemeester wil ik vooral graag verbinden. Ik ga de komende tijd uiteraard werkbezoeken brengen aan instellingen, bedrijven, scholen en andere organisaties. Daarnaast wil ik ook heel graag in gesprek met inwoners om van hen te horen wat hen raakt en waar zij de kansen en uitdagingen zien."

Om kennis te maken met inwoners, nodigt Agnes Schaap inwoners uit zich te melden. ,,Ik kom de komende tijd heel graag bij mensen thuis een keertje koffie drinken. Inwoners die dat leuk vinden, kunnen een e-mail sturen naar opdekoffie@renkum.nl. Ik neem dan uiteraard iets lekkers mee voor bij de koffie."