Afrikaans thriller-drama bij Movie W

WAGENINGEN Movie W draait tot en met dinsdag 27 september drie films, met een zondag-matinee.

COMPOSTELLA Spirituele tocht zonder religieuze dogma's met schitterende panorama's en betoverende natuuropnamen. Een impressionistische vertelling over mensen op een zware tocht die een aanslag vormt op hun geestelijke vermogens in een confrontatie met jezelf. De wandelaars blijven anoniem, met mooie beeldrijmen tussen landschappen en hun verhalen, en citaten van befaamde wandeldichters. Te zien op woensdag 21, zondag 25 en dinsdag 27 september om 20.30 uur.

LES CHEVALIERS BLANCS Onthutsend, thrillerachtig drama rond het redden van Afrikaanse weeskinderen, met beklemmende vragen over een ongemakkelijke werkelijkheid. Losjes gebaseerd op de affaire L'Arche de Zoé in Tsjaad, in geagiteerd handcamerawerk en met weidse blikken op het dorre woestijnlandschap. Zonder een keurige afloop, je blijft nog lang met de handen in het haar zitten. Te zien op donderdag 22 en zaterdag 24 september om 20.30 uur, en zondag 25 september om 16.00 uur.

THE NEON DEMON Barokke mix van horrorthriller en opgroeidrama over 16-jarig meisje dat het in LA wil maken als model. Ze treft een plastic wereld aan vol wellustige mannen en jaloerse vrouwen. Ze heeft iets onbeschrijflijks waardoor ze ver boven iedereen uitstijgt. Heftig en vol onvergetelijke beelden en bijzondere sferen. Te zien op vrijdag 23 september om 20.30 uur. Kom naar Wilhelminaweg 3a en kijk op www.moview.nl.