• Jeroen van der Meyde

65-jarig huwelijk echtpaar Van de Vegte

RENKUM De heer Van de Vegte en mevrouw Van de Vegte-Bloemendal zijn op zondag 24 maart 65 jaar getrouwd.  Burgemeester Agnes Schaap feliciteert het echtpaar namens het gemeentebestuur. 

De vader van Annie van de Vegte-Bloemendal, Arend Bloemendal, had een schoenmakerij op de Middenlaan 44 in Heveadorp. Het echtpaar is daar in de voorkamer een schoenenwinkel begonnen. Hier is ook  dochter Marga geboren in 1955. Halverwege de jaren 50 gingen de zaken voorspoedig en werd de voorkamer te klein. Het echtpaar kocht toen een winkelpand aan de Waldeck Pyrmontlaan 12 in Doorwerth. De winkel kreeg de naam HEDO, een afkorting van Heveadorp en Doorwerth. In 1958 is hier zoon Arnoud geboren. Ab en Annie hebben de winkel 55 jaar in stand gehouden en vormden samen een sterk team. De winkel was een begrip in de wijde omgeving. 

Buiten het werk was het echtpaar, via de kerk en diverse verenigingen, zeer verbonden met de Doorwerthse gemeenschap. Ab was als voorzitter van de winkeliersvereniging van Doorwerth, jarenlang betrokken bij de Sinterklaasintochten, avondmarkten en kartwedstrijden. Tevens was hij lid van de vrijwillige brandweer. Hij was de laatste vrijwillige brandweercommandant van de Gemeente Renkum. Na hem zijn alleen nog beroepscommandanten aan het roer geweest. Ook was Ab voorzitter van korfbalclub DKOD uit Heelsum en onder zijn voorzitterschap heeft deze club in de finales van het Nederlands kampioenschap gestaan.

Annie stond altijd achter haar man. Zij hield de winkel draaiende en zorgde voor het huishouden en de 2 kinderen. Vakanties stonden altijd in het teken van de bergen en bijna elk jaar waren ze in Oostenrijk te vinden om veel te wandelen. Ook zaten ze graag op terras; lekker niks doen want thuis was het dag en nacht werken.

Ab en Annie hebben 2 kinderen, 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Zij wonen allemaal in de buurt dus ze komen regelmatig langs. Tot op de dag van vandaag is het echtpaar nog steeds actief. Ze volgen het dagelijkse nieuws, houden familiebezoek bij en ze zijn nog zeer aanwezig in het kerkleven.