• Op de voetbalvelden van WVV Wageningen wordt op de dinsdagen 26 maart, 2, 9 en 16 april het Wagenings Schoolvoetbaltoernooi afgewerkt. Er wordt elke dinsdag rond 16.30 uur afgetrapt.

    WVV Wageningen

46e editie Wagenings Schoolvoetbaltoernooi wordt weer een feest

WAGENINGEN Alweer voor de 46e keer staat het Wagenings Schoolvoetbaltoernooi alweer op de kalender. Het voetbalfeest voor de Wageningse schooljeugd wordt zoals de laatste jaren ook gebruikelijk is weer georganiseerd worden door WVV Wageningen en zaal plaatsvinden op de velden rondom de kantine, het 'hoofdkwartier van het toernooi' waar de organisatie zetelt.

Dick Martens

Het schoolvoetbaltoernooi laat ieder jaar de grote maatschappelijke betrokkenheid van WVV Wageningen in de regio zien. Tientallen leden zetten zich als vrijwilliger vier weken lang in om alles in goede banen te leiden. Het toernooi wordt gehouden op een viertal dinsdagen, te beginnen op 26 maart. Vervolgens zijn 2, 9 en 16 april de volgende data waarop de schooljeugd de voetbalschoenen aantrekt. En dat zijn er jaarlijks ruim 750. Dat is voor de organiserende vereniging, die zelf 160 leden heeft, waarvan ongeveer 25 nog in de jeugd spelen.

HANDEN UIT DE MOUWEN Maar daar maalt Fred Noordhuis niet om. Hij zorgt er al 36 jaar voor, dat het toernooi in goede banen wordt geleid. De nestor (71) is al vijftig jaar van WVV Wageningen, de club die hij in de gloriejaren 70, 80 en 90, heeft zien groeien, maar is ondanks het feit dat de club sinds begin deze eeuw wat kleiner is geworden 'gewoon' de handen uit de mouwen is blijven steken bij 'zijn' club. Ook als het schoolvoetbaltoernooi georganiseerd moet worden is hij als vanouds weer van de partij. Maanden van tevoren begint de logistieke voorbereiding al. Zowel materieel (genoeg doeltjes, hesjes, medailles en prijzen), promotioneel (werving van scholen, toernooiboekjes met schema) als personeel (genoeg scheidsrechters). Noordhuis heeft deze editie organisatorische steun gekregen van Gert-Jan Kat, Gijs van de Logt en Nico Kneepkens.

Er wordt elke dinsdag rond 16.30 uur afgetrapt.