• Fanfarekorps der Genie, één van deelnemende korpsen.

    PR Airborne Taptoe

44e Airborne Taptoe op Raadhuisplein

OOSTERBEEK De Airborne Taptoe staat op zaterdag 22 september staat op het programma Op het Raadhuisplein, gelegen in het hart van Oosterbeek, zal de 44e editie van het herdenkingsevenement plaatsvinden.

Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen. De muzikale invulling van het voorprogramma zal worden verzorgd dweilorkest 94 ½ uit Rheden. Tijdens deze editie zullen de volgende muziekkorpsen showoptredens verzorgen: Showband K.D.O. uit Groessen, Excelsior uit Renkum, Airborne Malletband uit Oosterbeek, Vrijwillig Fanfarekorps der Genie uit Vught en Exempel uit Empel. Deze laatste zal twee showoptredens brengen.

Een bijzondere aanvulling op het programma is de dropping van één parachutist. ,,Hiervoor zijn we van verschillende factoren afhankelijk, maar gezien de huidige weersverwachting is het zeer waarschijnlijk dat deze parachutist in het voorprogramma zal landen op het taptoeterrein'', laat Pascal Melse namens de organisatie weten.

In 2014 beleefde Taptoe Oosterbeek haar 40e editie. Sinds het ontstaan in 1975 is er veel gebeurd. Het evenement is ontzettend gegroeid. Taptoe Oosterbeek heeft internationale bekendheid verworven en wordt gezien als dé muzikale afsluiting van de Airborne Herdenkingen in de maand september. Na de Airborne Wandeltocht, is deze taptoe het grootste evenement van de Gemeente Renkum.

Het voorprogramma start om 19.00 uur, het hoofdprogramma om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop te koop bij Boekhandel Meijer & Siegers, Utrechtseweg 208 te Oosterbeek. Zitplaatsen op het plein kosten 6 euro, zitplaatsen op het bordes 12 euro en staanplaatsen 3 euro. Meer informatie is te vinden op de website: www.airbornetaptoe.nl.