Verkiezingen lezersnieuws

Internationale Waterschapsavond in de BBLTHK

Op 5 maart is er een Engelstalige informatieavond over de waterschapsverkiezingen in de BBLTHK. Centraal staat de vraag wat er straks op 20 maart te kiezen valt. Dat is namelijk voor veel mensen  niet duidelijk.

Levendig Veluwe Verkiezingsdebat in Wageningen

“Geef ons alsjeblieft bevlogen mensen”, verzucht een voormalig boswachter van Staatsbosbeheer aan het slot van het verkiezingsdebat, afgelopen vrijdag. Het was het eerste debat in het kader van de Satenverkiezingen op 20 maart.

Sponswerking Renkums Beekdal vergroten

Het is belangrijk om de sponswerking van het Renkums Beekdal te vergroten. Door het water langer vast te houden in natte perioden, blijft er meer water over in tijden van droogte.

Water Natuurlijk: één geluid uit Wageningen bij versterking Grebbedijk

Dat de Grebbedijk bij Wageningen moet worden versterkt, wordt algemeen geaccepteerd. Maar wat is de beste manier om dat te doen? Dat is nog volop in onderzoek en discussie. De wensen voor de Wageningse uiterwaarden vanuit watersport- en natuurorganisaties lopen nog uiteen.

Waterschap moet klimaatschap worden

Waterschap Vallei en Veluwe moet een klimaatschap worden. Dat stelt Water Natuurlijk in het vandaag gepubliceerde verkiezingsprogramma. Door klimaatverandering zullen er grote extremen in het weer gaan optreden met zowel hevige buien als lange perioden van droogte.

Lokaal Waterbeheer komt met 31 kandidaten

Lokaal Waterbeheer komt met 31 lokale kandidaten

 

Oosterbeker Mark Lauriks officieel gekozen tot kandidaat-Europarlementariër voor de PvdA

Zaterdag werd Mark Lauriks uit Oosterbeek op het partijcongres van de PvdA in Den Bosch officieel gekozen tot kandidaat-Europarlementariër. Zijn partij droeg hem daar in november al voor, maar de leden van de PvdA moesten dat nog bevestigen. Hij kreeg geen tegenstemmen.

Bezorgd over water

De Algemene Waterschapspartij (AWP) vraagt uw hulp. Waar maakt u zich zorgen over als het om water gaat? Wat moet beslist in het regionale AWP Vallei en Veluwe verkiezingsprogramma voorkomen? In uw directe omgeving of in het algemeen.

Coalitievorming: stilte, de kiezer heeft gesproken

“Lokale partijen grote winnaars, GroenLinks boekt recordzege”, kopte de Volkskrant op 22 maart. De landelijke trend is in Renkum niet veel anders. Een op de drie kiezers geeft de voorkeur aan een niet-Haagse partij en stemt op GemeenteBelangen of PRD.

Oproep aan nieuwe coalitie

Een centrum voor Landschap, Kunst en Cultuur op de Westerbouwing: een mooier visitekaartje van Renkum als kunstenaarskolonie is niet te geven. Toch draalt de gemeente al ruim een decennium om dit centrum van de grond te tillen.

Pagina's