Lokaal lezersnieuws

“Doe net of je bij je buren wilt inbreken”

‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

GroenLinks wil bestrijding en preventie eikenprocessierups

De eikenprocessierups houdt ook onze gemeente flink bezig. Bedrijven die de rupsen bestrijden spreken dit jaar van een extreme plaag. De teller van het aantal meldingen in de gemeente Renkum staat inmiddels al op 55 en loopt snel op.

Landgoed Mariëndaal heeft zijn bankje terug

Aan de noordkant van Arnhem ligt het heuvelachtige wandelgebied met golvende bouwlanden en weilanden met vee, lanen, bossen, sprengen, beekjes en vijvers. Een geliefde plek voor vele hondenbezitters omdat de hond vrij mag rennen en ravotten op de paden en een duik kan nemen in de vijver.

Buitenspeeldag 2019

Regenval mocht pret niet drukken

Buitenspeeldag Wageningen naar binnen

 

KLEURRIJK EN OVERWEGEND ZONNIG BELMONDO FESTIVAL

Het Belmondo Festival dat zondag 16 juni de achtste editie beleefde in Arboretum Belmonte, heeft iedereen getrakteerd op een kleurrijke, overwegend zonnige en muzikale dag.

Kleurrijk en overwegend zonnig Belmondo Festival

WAGENINGEN Het Belmondo Festival dat zondag 16 juni de achtste editie beleefde in Arboretum Belmonte, heeft iedereen getrakteerd op een kleurrijke, overwegend zonnige en muzikale dag.

Zomeropruiming bij Oud&Tiek Oosterbeek

Zomerse opruiming bij OUD&TIEK

 

Reenactment weekend bij Arnhems Oorlogsmuseum

Het Arnhems Oorlogsmuseum organiseert in samenwerking met E.T.O.R. 40-45 van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni een zogenaamd reenactment weekend. Het evenement vindt plaats in het kader van de 25-jarige huisvesting van het museum op de huidige plek en 75 jaar Market Garden. E.T.OR.

Festival Onzichtbaar Landschap: landschap ontdekken met alle zintuigen

Zweven tussen de bomen en langs het water aan een tokkelbaan of het aroma van het Oosterbeekse landschap ontdekken via geurkastjes. Dat kan tijdens het festival ‘Onzichtbaar Landschap’.

Ontspanning voor ouderen op minigolfpark


In de zomermaanden is er elke dinsdagmorgen een groep dames van 75 tot in de 90 jaar op het minigolfpark van Duno in Doorwerth. En dat al meer dan 30 jaar. Maar door overlijden, lichamelijke ongemakken is die groep de laatste jaren kleiner geworden.

Pagina's