Lokaal lezersnieuws

Geldersch Landschap & Kasteelen trakteert!

Omdat Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) negentig jaar bestaat, maken ze deze zomer een aantal landgoederen extra fleurig.

Ook Bibliotheek Renkum krijgt wekelijks voorleesuurtje

Vanaf dinsdag 7 mei leest een vrijwillige medewerker van de Bibliotheek Veluwezoom in de Bibliotheek Renkum wekelijks voor aan kinderen van nul tot vier jaar.

Opella biedt steeds meer hulp met minder medewerkers

Een steeds grotere groep mensen maakt gebruik van zorg en ondersteuning, die wordt gegeven door steeds minder zorgverleners. Dat is een van de conclusies uit het jaarverslag van zorgdienstverlener Opella over het jaar 2018.

Gespreksgroep 'Voorbij de zorg en dan...'

Als je ineens geen mantelzorger meer bent. De zorgvraag stopt bijvoorbeeld door herstel of door overlijden. De kans is dan groot dat je in een gat valt, behoefte hebt aan gesprekken en wel wat ondersteuning kan gebruiken om deze periode door te komen.

Extra benefietconcert voor WASH project Ethiopië

Op dinsdag 30 april om 20 uur kunt u genieten van klassieke muziek in de Edesche Concertzaal. U hoort daar de mooiste selecties uit Tsjaikovski’s bekende ballet De Notenkrakersuite, de Eerste Pianosonate van Brahms als toegift muziek van Bach en Haydn.

Bijeenkomst Parkinson Café Barneveld op woensdag 8 mei 2019

Op woensdag 8 mei 2019 is de volgende bijeenkomst van Parkinson Café Barneveld in het gebouw van Welzijn Barneveld, Veluwehal, 1e etage, Nieuwe Markt 6, 3771 CB Barneveld.

Lezing over de verbeelde werkelijkheid van Noord-Korea

Het is een van de meest gesloten – en daardoor wellicht ook een van de meest intrigerende – landen ter wereld: Noord-Korea. In de lezing ‘De verbeelde werkelijkheid’ neemt reiziger Marc Roth de luisteraar mee naar deze socialistische ‘heilstaat’.

Statiegeldactie voor Cultureel & ontmoetingscentrum Kreek

Coop Oosterbeek en haar klanten komen in actie voor cultureel & ontmoetingscentrum Kreek! Van 1 april tot 30 juni kunnen klanten van de supermarkt hun statiegeld doneren aan dit goede doel. Coop verdubbelt vervolgens het eindbedrag.

De Gelrepas bestaat 25 jaar: kinderen GRATIS mee met Ome Joop’s Tour 2019

De Gelrepas stelt mensen, die het financieel minder hebben, in staat tóch deel te kunnen nemen aan een groot aantal sociaal-maatschappelijke activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan een theater, concerten of lid worden van een sportinstantie.

Winnaar juryprijs Culturele Ronde 2019 voor nieuwkomer

Mary Janssen, voor het eerst deelnemer aan de Culturele Ronde, kreeg uit handen van cultuurwethouder Anne Janssen (geen familie) de eerste prijs van de jury. De jury, dit jaar bestaande uit Jelle de Gruyter, Manja Mekking en Dorien van de Laak, bezocht alle kunstenaars.

Pagina's