• Uitreiking charter, links Cees van den Vlekkert, voorzitter Rotary Doorwerth, links Wim Bénard, gouverneur van ons Rotary district, die de charter heeft uitgereikt.

    Rotary Doorwerth

Zuid Veluwe Nieuwe Rotaryclub rijker

12-06-2019, 23:19 | Lezersnieuws | Peter

Per 11 juni is de Zuid Veluwe een Rotaryclub rijker.

Dan viert Rotary Doorwerth zijn oprichting met

een feestelijke charterbijeenkomst in kasteel Doorwerth.

De 22 charterleden gaan enthousiast, actief en maatschappelijk bewust met elkaar aan de slag.

Hun motto: dienen, binden en stralen!

 

Drie jaar geleden kwamen 12 oud-Rotarians bij elkaar om de mogelijkheden tot de oprichting van een Rotaryclub in Doorwerth te onderzoeken. Er bleek behoefte aan een innovatieve variant met een programma dat flexibel van opzet is. In drie jaar groeide een veelzijdige vriendenclub van mensen die zich met elkaar praktisch willen inzetten voor een mooiere samenleving. En die het leuk en inspirerend vinden om van elkaar en van anderen te leren.

 

Maatschappelijk betrokken

De club heeft inmiddels 22 leden met zeer uiteenlopende professionele achtergronden. Zij zetten zich in aanloop naar de formele oprichting al actief met elkaar in.

Ze komen tweewekelijks dinsdag samen bij Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem voor de clubbijeenkomsten waar beroep of levensbericht centraal staat. Ook is er deelgenomen aan een lokale activiteit: De medeorganisatie van het muziekevenement Nederhits 80’s.

Er zullen meer initiatieven komen in de kernen van de Gemeente Renkum waaraan de kersverse Rotarians mee zullen doen. Verder zijn er plannen in de maak om met elkaar succesvolle projecten aan te pakken.

Over Rotary

Rotary Doorwerth is een onderdeel van het wereldwijde Rotary International Netwerk. Rotaryclub Arnhem-IJssel stond aan de basis van de oprichting. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en grafische gebieden. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Rotary in Nederland telt ongeveer 500 clubs met in totaal 19.000 leden. Rotary reikt verder dan alleen je eigen club. Elke Rotarian is welkom in iedere Rotaryclub, waar dan ook ter wereld. U vindt meer informatie over Rotary International op www.rotary.nl .