• Het Bennekoms Vocaal Ensemble, 15 jaar

    Foto: benn.dorpsglossy
  • n.v.t.

Zing mee met het BVE

31-08-2017, 22:31 | Lezersnieuws | Nico Vos

Het zomerseizoen is nu wel voorbij. Velen richten zich nu op allerlei activiteiten voor de lange winteravonden. Ook wij van het Bennekoms Vocaal Ensemble (BVE) hebben onze eerste repetitieavond alweer mogen beleven. Het was weer een genoegen het plezier te ervaren van samen mooie muziek maken en dan nog wel met een instrument waarover een ieder gratis kan beschikken: je eigen stem!

Misschien wilt u de komende wintermaanden dat plezier wel met ons delen. Dan bent u van harte welkom, want het is voor ieder koor van groot belang dat het ledental op peil blijft. Dat geldt ook voor het BVE en als we verder kijken dan één winterseizoen, dan zijn juist jonge stemmen welkom. Maar uit ervaring weten we dat oudere stemmen zeker zo waardevol zijn.

Wat is het BVE voor een koor? Dit jaar mochten we ons 15-jarig jubileum vieren! Misschien kent u ons van onze jaarlijkse Avondmuziek of deelname aan een cantatedienst in één van de Bennekomse kerken. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit 'oude' kerkmuziek, dus muziek uit de periode van de 16e tot en met de 19e eeuw. En wie een beetje thuis is in deze muziek, weet hoe fris, levendig en dynamisch deze muziek kan klinken. Veel meer informatie over ons koor, onze dirigent Gert Winkelhorst, ons repertoire en onze uitvoeringen vindt u op de website www.bennekomsvocaalensemble.nl. Hier kunt u bijvoorbeeld ook enkele koorwerken beluisteren. De repetitieavonden zijn op dinsdag, één keer per veertien dagen, in de oneven weken. Wilt u persoonlijk iemand spreken, dan kunt u contact opnemen met Nico Vos, telefoon: 0318-413060.

Bent u nieuwsgierig geworden, spreekt het repertoire u aan of wilt u gewoon fijn gaan zingen de komende wintermaanden, kom dan eens kennismaken. We zijn een klein koor, met net geen dertig leden, u zult zich er snel thuis voelen. En om het u makkelijk te maken, is onze eerstvolgende kooravond, op dinsdag 12 september, speciaal voor u, een open repetitieavond. Iedere belangstellende is dan van 20.00 tot 22.00 uur van harte welkom in onze vaste oefenruimte De Broek-Akker, Hof van St. Pieter 41 te Bennekom. Kom, zing mee met het BVE!