Zeven Renkumse initiatieven ondersteund

12-05-2019, 21:17 | Lezersnieuws | wim

Op vrijdag 10 mei heeft  het Peltfonds van de  PvdA-Renkum een podium-bijeenkomst georganiseerd voor zeven organisaties of groepen uit onze gemeente die van het Peltfonds onlangs een financiële bijdrage hebben ontvangen. 

Het Peltfonds vindt het belangrijk om de gesponsorde activiteiten als ‘best practices’ meer bekendheid te geven om daarmee ook anderen te inspireren.

Het ging om de volgende activiteiten:

-  het Oosterbeeks Kamerkoor  bestond in november j.l. 30 jaar .  Het Peltfonds ondersteunt  de uitvoering van het Lustrumconcert in de Ontmoetingskerk in Doorwerth.
 - het boek "Ik weet nog hoe het was" met herinneringen van oude Renkummers . Twee wijkverpleegkundigen bij Buurtzorg kregen na - het horen van de vele herinneringen van cliënten - het idee hier een boek van samen te stellen.  Daarbij werden de cliënten zelf aan het woord gelaten. Het Peltfonds heeft dit originele initiatief ondersteund  met een lening.
- het project ‘Het Witte Linten pad’. Een intiatief naast andere activiteiten rond de herdenking van  ’75 jaar Slag om Arnhem. Dit project richt zich op het plan voor terugtrekking naar de Rijnoever. Scholieren en volwassenen krijgen  de gelegenheid om langs een wit lint bij het vallen van de schemer naar de Rijn te trekken door bos en uiterwaarde.  Het Peltfonds denkt dat dit voor menigeen een zeer inleefbare en onvergetelijke ervaring kan zijn .
- Jubileumboottocht op 19 juni door de Zonnebloem afd. - Oosterbeek. Om ouderen een aangename dag bezorgen,
De Zonnebloem Oosterbeek probeert daarvoor ook mensen te vinden die de activiteiten van de Zonnebloem tot nu toe niet kenden. Het Peltfonds van de PvdA-Renkum moedigt dit werk graag aan.
- De activiteit ‘100 jaar Kruiswegstaties Jan Toorop’ in de Bernulphuskerk in Oosterbeek. Ter gelegenheid van het  100 jaar bestaan van deze staties zijn er twee grote publieksmiddagen in de Bernulphuskerk. 
Daarnaast worden er – voor de scholen – informatieve teksten  en uitdagende creatieve opdrachten samengesteld.  
- Kinder- en buurtactiviteiten langs de Richterweg in - - -Doorwerth van de projectgroep ‘Boontjes Doppen ’.  .Het Peltfonds van de PvdA-Renkum onderschrijft het belang om de  leefbaarheid in de buurten te bevorderen en waardeert de plannen van de initiatiefnemers om jzeker ook voor kinderen de buurt fijner te maken.
- Daarom ook steun voor de Dikke Bandenrace van de "8voorHeelsum".