• De twaalfkoppige WSDV-delegatie ging met drie prijzen naar huis.

    Gerard Zijlema
  • Machiel Weistra, Akosh Kardos en Robert-Jan van Steenbergen zijn kampioen van Nederland.

    Gerard Zijlema

WSDV-jeugd doet weer van zich spreken

06-12-2017, 13:50 | Lezersnieuws | frederic ivens

WSDV was met drie jeugdteams van de partij op het Nederlands clubkampioenschappen en alle drie veroverden ze een plekje op het erepodium. In Wesepe was het gecombineerde junioren/aspirantendrietal van de Wageningse topdamclub heer en meester en won in een dubbele competitie alle zes wedstrijden. Machiel Weistra en Akosh Kardos scoorden maximaal en Robert-Jan van Steenbergen liet 6 uit 6 noteren. DEZ Laren, SNA (Heerhugowaard) en HDC Hoogeveen volgden op eerbiedige afstand.

Bij de pupillen werd met acht viertallen een rondtoernooi gespeeld. WSDV liet twee overwinningen door een 6-2 nederlaag tegen kampioen Het Noorden volgen. Drie keer kraaide de haan vervolgens victorie maar in de laatste ronde bleek nummer twee HDC Hoogeveen te sterk. Desondanks mocht de derde plaats als een verdienstelijk resultaat worden beschouwd. Ivar Smijers, die onlangs in de KNDB-clubcompetitie met een remise héél goed inviel in WSDV2, werd topscorer met 12 uit 7. De nog piepjonge Marjory Feyt deed het ook uitstekend met 7 uit 6. Fernande de Graaf (6 uit 7), Eefje Beysens (4 uit 4) en Jamie Feyt (4 uit 4) deden eveneens een welkome duit in het zakje.

Het Wageningse welpen-kwartet ging als een speer van start, gaf met drie zeges op rij zijn visitekaartje af, maar struikelde vervolgens met 6-2 over het zilveren HDC Hoogeveen. Tegen Het Noorden volgde herstel waarna in de laatste wedstrijd nipt van de overtuigende nummer één Brainsport Eindhoven werd verloren. Met de derde plaats viel echter ook voor WSDV-jeugdcoördinator Gerard Zijlema prima te leven. Teun Beyens (8 uit 5), Erik van Wingerden (6 uit 4), Csongor Bartfai (5 uit 4), Mila Rijlaarsdam (4 uit 4) en Nathan van Beek (2 uit 4) waren verantwoordelijk voor dit resultaat.