• Luise Gabbert en Fernande de Graaf (vooraan) poseren trots met beker en bloemen.

    DC Hoogeveen
  • De zussen Marie (links) en Luise Gabbert mogen allebei naar het EK en WK.

    Hans-Peter Weikard

WSDV-jeugd één, twee en drie

13-05-2018, 18:09 | Lezersnieuws | frederic

WSDV grossierde weer eens in eremetaal. Een keer goud, een keer zilver en een keer brons was de oogst. Het begon in Huissen bij Marie Gabbert die op het Nederlands kampioenschap aspiranten meisjes de op een na grootste beker veroverde. Zij werd met een score van 10 punten uit 7 partijen keurig tweede achter de ongenaakbare Darja Koullen. Merel van der Heijden, eveneens uit de opleiding van de Wageningse damclub, eindigde op de vijfde plaats.

In Hoogeveen deed Luise Gabbert het nóg beter dan haar oudere zus. Zij voerde een nek-aan-nek-race met Lisa Scholtens. Beide matadoren remiseerden met elkaar en zetten de overige zeven partijen in winst om. De computer wees uit dat Luise Gabbert net twee weerstandspunten meer had en zich daardoor kampioen mocht noemen. Fernande de Graaf maakte het WSDV-succes compleet door – op eerbiedige afstand – de derde plaats voor zich op te eisen.

Marie en Luise Gabbert alsmede Fernande de Graaf hebben zich geplaatst voor het EK (in augustus in Litouwen) en het WK (in november in Wit-Rusland).

De pas 10-jarige Marjory Feyt, die net als clubgenoten Luise en Fernande de week ervoor in Den Haag ook al aan het NK Pupillen algemeen had deelgenomen, werd met een score van +1 achtste. Mila Rijlaarsdam sprokkelde twee punten minder bijeen, goed voor plek twaalf.

Tegelijkertijd ging ook het NK welpen van stapel. Namens WSDV kwam Csongor Bartfai met een vijfde plaats, dicht bij het erepodium. Erik van Wingerden werd twaalfde. De titel ging naar favoriet Matheo Boxum (Emmeloord).