WSDV buigt voor koploper

16-12-2017, 21:40 | Lezersnieuws | frederic ivens

WSDV moest tegen koploper Van Stigt Thans de derde nederlaag op rij incasseren maar ook nu werd de Wageningse topdamclub niet weggespeeld. Het werd in Schiedam 12-8. Als de kansen echter beter waren benut, dan had een stunt niet tot de onmogelijkheden behoort. WSDV prijkt na zeven van de elf ronden als nummer zes nog net in het linker rijtje en heeft een relatief niet al te moeilijk programma voor de boeg.

Fred Ivens blunderde in het eindspel tegen ereklassetopscorer en oud-wereldkampioen Anatoli Gantwarg terwijl hij de remise voor het grijpen had. Matthias de Kruijf kreeg zijn geliefde omsingeling op het bord maar Frits Luteyn denderde daar dwars door heen en bracht onbedreigd 4-0 op het scorebord.

Jan Groenendijk en Jitse Slump staan garant voor strijd. Het werd een principieel gevecht van aanval versus verdediging. Omdat beiden geen fouten maakten werd het een gelijkwaardige remise. Johan Sterrenburg kreeg na een gambietvariant van huursoldaat Raimonds Vipulis vage kansen maar moest ook voortdurend op zijn tellen passen. De partij kreeg met een puntendeling een juiste uitslag. Rik Keurentjes kwam nooit in de problemen tegen Ron Heusdens die zijn met tegenzin gelanceerde remiseaanbod geaccepteerd zag.

Heike Verheul werd geen Wagenings sportvrouw van het jaar maar beleeft wel een topseizoen. Ze is nog steeds ongeslagen en liet internationaal meester Anton van Berkel zien hoe je een centrumblok moet insnoeren. Een forcing met een damcombinatie als toetje besliste de partij waarmee Heike Verheul alweer een diepblauwe vermelding verdiende.

Wieger Wesselink kreeg niet echt vat op de voorpost van Casper Remeijer waarna naar remise werd afgewikkeld. Jesse van Beek is ook héél goed bezig en heeft nog geen partij verloren. Grootmeester Hein Meijer probeerde het wel, zat ook wel aan de goede kant van het bord maar beslissend voordeel kreeg hij niet. Ester van Muijen treft het niet met haar opponenten. Nu zat ze tegenover de veelvoudige oud-vice-wereldkampioen Ron Clerc. Ze herstelde zich goed van een matige start maar liet zich ook nu in het late middenspel wat onnodig de kaas van het brood eten. Marcel Monteba voerde de druk tegen Jeroen Kos steeds meer op en heeft analytisch hoogstwaarschijnlijk 'ergens' gewonnen gestaan. Hij koos echter het verkeerde plan maar bereikte ten koste van drie schijven toch nog de veilige remisehaven.