• Wijngaardpalen slaan op Wagenings wijngoed

    Esther Schoenmaker

Wijngaardpalen slaan op Wagenings Wijngoed

21-02-2019, 16:10 | Lezersnieuws | janet

Ooit gewerkt met een palenrammer? Op 16 maart, tijdens de vrijwilligersactie NLdoet heeft u de kans op het Wagenings Wijngoed. Want dan kunt u nieuwe wijngaardpalen slaan in de Wageningse wijngaard. Ook voor lichter werk bent u van harte welkom. De Wageningse wijngaard wordt sinds 2015 beheerd door Stichting Wagenings Wijngoed, maar de wijngaard bestaat inmiddels ruim twintig jaar. De bedrading waarlangs de wijnstokken geleid worden is bevestigd op houten palen. Nu is het oudste deel van de palen aan vervanging toe. De oude houten palen worden vervangen door duurzame palen van staal. En daar kan het Wagenings wijngoed uw hulp bij gebruiken. Van 10 tot 16 uur is het Wagenings Wijngoed geopend voor de klussers van NLdoet. De stichting Wagenings Wijngoed zorgt voor warme drankjes. Heeft u zin om een dagje te werken in de frisse buitenlucht, meld je dan nu aan voor deze klus via www.nldoet.nl/klus/wijngaardpalen-plaatsen. Zo draagt u bij aan een prachtig Wagenings product: biologische wijn van Wagenings Wijngoed.

Deze grote onderhoudsklus voor het Wagenings Wijngoed valt buiten de reguliere teeltwerkzaamheden op de wijngaard. Eenmalig, extra vrijwilligers zijn daarom van harte welkom op de flanken van de Wageningse berg. Het hele jaar zijn vele enthousiaste vrijwilligers actief in de wijngaard. Samen met bedrijfsleidster Esther Schoenmaker verzorgen zij wekelijks de druivenstokken. In het voorjaar lopen de druivenstokken weer uit en moeten de nieuwe uitlopers geleid worden langs de bedrading. Zo vangen de druiven zoveel mogelijk zon waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Het is dus belangrijk dat de ranken goed geleid kunnen worden. Een mooie klus voor een goede oogst in 2019!

De wijngaard ligt dichtbij de Geertjesweg in Wageningen. U kunt parkeren tegenover Geertjesweg 55. Volg vervolgens het bospad circa 250 meter. De ingang van de wijngaard ligt aan de rechterkant, bij de kruising met het Klompenpad. Meer informatie over de wijngaard is te vinden op www.wageningswijngoed.nl.