Week van de bevlogenheid juni 2019

04-03-2019, 09:46 | Lezersnieuws | Diana

In 2019 gaat het Netwerk Zin in Werk zich weer actief inzetten om de week van de Bevlogenheid (17 tm 23 juni) in Wageningen onder de aandacht te brengen. Zaterdag 22 juni is het hoogtepunt van de week in een voor iedereen toegankelijke activiteit in de bblthk met een interessant programma.

Het Netwerk Zin in Werk is de initiatiefnemer van deze week in Wageningen. Samen met andere organisaties, o.a. het Vrijwilligers Centrum en de bblthk, zijn we druk doende diverse activiteiten te initiëren en plannen. Waarom bevlogenheid? Werken vanuit bevlogenheid leidt tot meer geluk, betere prestaties en meer voldoening. Daarom is het zinvol daar in deze week eens extra bij stil te staan.  Het gaat erom mensen te interesseren, informeren en inspireren om (meer) vanuit bevlogenheid te leven en te werken.

Eerste ´bevlogen´ activiteit dit jaar

Op donderdag 7 februari heeft Jettie van den Houdt van het Netwerk Zin in Werk het spits afgebeten met een filosofische lunchwandeling in het Haagse Bos voor medewerkers van Wageningen Economic Research in Den Haag. Het gedachtegoed van Joke Hermsen over de Kairos-tijd werd gebruikt als inspiratie om samen over bevlogenheid te praten tijdens de wandeling. Joke Hermsen houdt een pleidooi voor een meer bevlogen tijd. Tijd  zonder horloge maar waar aandacht, rust en het zorgvuldig wikken en wegen van argumenten en omstandigheden de belangrijkste voorwaarden zijn.

Collega´s waarderen het zeer dat ze eens over een onderwerp als bevlogenheid met elkaar mogen praten tijdens het wandelen. Een van de deelnemers in het Haagse Bos gaf al na een half uurtje wandelen aan dat ze de tijd helemaal vergeten was. De inspiratie uit de natuur tijdens een korte wandeling in stilte was speciaal vanwege de heftige wind die door de kale bomen dreunde. Ontspannen en opgefrist gingen ze weer aan het werk.

Oproep: heb je zelf een goed idee om te gaan doen in de week van de bevlogenheid of in aanloop tot die week? Laat het ons weten en wij plaatsen het op de website en in de maandelijkse nieuwsbrief. Wil je dat we nog even met je meedenken? Neem dan contact met ons op!

info@zininwerk.net