• Leerlingen wandelen met 6 liter water

  Jack Kraijkamp
 • WASH water project Ethiopië

  nvt
 • Rotari International logo

  nvt
 • Suggestie plaatsing afbeeldingen

  nvt

Wandelen voor Water

17-03-2019, 17:41 | Lezersnieuws | Henk

Water is niet vanzelfsprekend voor kinderen in Afrika. Daar moeten moeders en kinderen vaak heel ver lopen met een kruik water op hun hoofd.

O m voor deze situatie meer begrip op te laten brengen, is het project Wandelen voor Water. Kinderen van basisscholen lopen 6 kilometer met in hun rugzak 6 liter water.

Gekoppeld hieraan wordt geld ingezameld voor het WASH project in Etiopië. Met in totaal zeven deelnemende scholen in de regio is het de bedoeling om minimaal € 30.000 bijeen te brengen. Met dit geld worden tien scholen in Ethiopië geholpen aan waterpunten, toiletten en wasbakken met zeep. Het WASH project (Water Sanitation Hygiene) is tot in de puntjes voorbereid door de Stichting Woord en Daad en hun lokale partner in Ethiopië.

In Wageningen geeft Burgemeester Rumond om 11.30 uur het startschot voor 50 leerlingen van de basisschool De Bijenkorf. Zij zoeken zelf sponsors om geld bijeen te brengen. Dat kunnen ooms en tantes, opa’s en oma’s en ieder ander zijn. Ook bedrijven kunnen benaderd worden. Laat de kinderen niet in de kou staan!

W andelen voor Water wordt georganiseerd door lokale Rotary Clubs. In Wageningen zijn dat Rotary Club Wageningen en Rotary Club Wageningen-Bergpoort. Samen met basisschool De Bijenkorf wordt alles tot in de puntjes voorbereid. Ter voorbereiding organiseerde Rotary Club Wageningen-Bergpoort op 8 maart een gastles met als doel de leerlingen bewust te laten worden van de erbarmelijke omstandigheden in Ethiopië en het gereedschap te geven om hun sponsoractie tot een succes te maken.