• Elf inwoners met een gemiddelde leeftijd van 73 jaar hebben tien weken lang een beweegprogramma gevolgd. Doel van het programma is om ouderen in beweging te krijgen en te houden. Alle deelnemers hebben aangegeven dat laatste ook te blijven doen.

    Sportservice Wageningen

Wageningen Vitaal succesvol afgerond

04-07-2019, 16:48 | Lezersnieuws | Frans

Het programma Wageningen Vitaal van Sportservice Wageningen is succesvol afgerond. Elf inwoners met een gemiddelde leeftijd van 73 jaar hebben tien weken lang een beweegprogramma gevolgd. Doel van het programma is om ouderen in beweging te krijgen en te houden. Alle deelnemers hebben aangegeven dat laatste ook te blijven doen.

Wageningen Vitaal ging in maart van start met een fittest en beweegadvies op maat. Ouderen kregen zo zicht op hun eigen fitheid en een advies op welke manier sport en bewegen het best konden worden opgepakt. Ook werd een vervolgprogramma aangeboden waar Wageningse sportaanbieders een grote rol in vervulden.

Elke twee weken stond een andere sport en sportaanbieder op het programma. Scylla 55+ verzorgde twee keer sport en spel, zwembad de Bongerd bood diverse wateractiviteiten aan, dans kwam aan bod bij MG Dance, BC de Kantjils gaf lessen badminton en sport & gezondheid de Plataan sloot het programma af met fit- en gezondheidslessen.

De deelnemers aan het programma waren na afloop zeer positief. Maar liefst 85% gaf aan meer plezier in bewegen te hebben gekregen en alle deelnemers gaan ook nu het programma is afgelopen door met bewegen.

Vanaf 14 oktober 2019 gaat een nieuwe ronde Wageningen Vitaal van start. Iedereen vanaf 55 jaar kan daar aan deelnemen. Voor informatie of opgave kan contact opgenomen worden met buurtsportcoach Rinske Bakker van Sportservice Wageningen via 06 - 468 15 044 of rinske.bakker@sportservice-wageningen.nl.