• Burgemeester van Rumund van de gemeente Wageningen heeft onderscheidingen uitgereikt aan dansschool Bransz en voetbalvereniging ONA'53 vanwege hun inzet om de sportkantine gezond te maken.

    Sportservice Wageningen

Wageningen twee gezonde sportkantines rijker!

19-01-2019, 13:25 | Lezersnieuws | Communicatie

Burgemeester van Rumund heeft op zaterdag 19 januari tijdens een feestelijk moment in de gezonde kantine van dansschool Bransz twee onderscheidingen uitgereikt. ONA ’53 ontving een  bronzen onderscheiding en dansschool Bransz een gouden voor de gezonde streekkantine.

Het afgelopen jaar begeleidde de Streekkantine  deze verenigingen om te komen tot een gezondere sportkantine. De Streekkantine heeft als missie voedsel persoonlijker en lokaler te maken. Het realiseren van gezondere sportkantines valt onder de Wageningse aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Burgemeester van Rumund is erg blij met de onderscheidingen voor de Wageningse sportaanbieders: “Ik vind het belangrijk dat binnen de gemeente Wageningen aandacht is voor gezondheid en voedsel. Door deze twee goede voorbeelden hoop ik dat er meer sportaanbieders in onze gemeente geïnspireerd raken om het assortiment uit te breiden met gezond eten en drinken. De gezonde keuze moet de makkelijke keuze worden.”

Ronald ter Hoeven, directeur van Sportservice Wageningen: “Steeds meer wordt sport en bewegen, gezonde voeding en leefstijl als een combinatie bekeken. Een goede ontwikkeling waarbij ook sportaanbieders een belangrijke rol kunnen vervullen. De gezonde kantine is daar een mooi voorbeeld van.”

ONA ’53 en Bransz zijn twee van de zes verenigingen die meedoen met de Gezonde(re) Sportkantine. De andere deelnemende sportverenigingen zijn hockeyclub WMHC, korfbalvereniging KV Wageningen en voetbalverenigingen SKV en WVV.

Sinds oktober 2018 ligt de regie van de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht bij Sportservice Wageningen.

Interesse in de gezonde sportkantine? Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Manon Ruijgrok, JOGG-regisseur van Sportservice Wageningen via 06-46132921, of stuur een e-mail naar manon.ruijgrok@sportservice-wageningen.nl.