• Thuis voorgelezen worden

    Maja Wannet

Vrijwillige coördinatoren gezocht voor VoorleesExpress

11-01-2018, 12:41 | Lezersnieuws | Marijke Toorman

De Voorlees Express is een project waarin kinderen met (een risico op) een taalachterstand 20 weken worden voorgelezen door vrijwilligers. Hierdoor neemt het leesplezier toe, de taalachterstand af en wordt de taalomgeving thuis verrijkt. In februari start het nieuwe voorleesseizoen. We zijn op zoek naar coördinatoren om de deelnemers te begeleiden. Ben je enthousiast over boeken en lezen, geïnteresseerd in buurtgenoten met een andere achtergrond en vind je het leuk om een team te (leren) begeleiden? Meld je dan aan!

We vinden het belangrijk om onze deelnemers intensief te begeleiden. Daarom begeleidt elke coördinator een team van 5 gezinnen en voorlezers. Als coördinator ben je goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis gebeurt en houd je de verwachtingen en doelstellingen van voorlezers en gezinnen in het oog. Je gaat enkele keren met de voorlezers mee naar hun gezin, organiseert bijeenkomsten voor de voorlezers en onderhoudt contact met hen. Hierin word je begeleid door de projectleider.

Als coördinator word je getraind in het begeleiden van de deelnemers en het inspelen op situaties die je kunt tegenkomen tijdens het project. Er wordt veel aandacht besteed aan interactief voorlezen en lees- en taalstimulering bij kinderen. Per voorleesseizoen (een half jaar) ben je ongeveer 80 uur bezig als coördinator. Je ontvangt hier een vrijwilligersvergoeding voor.

Ga naar https://voorleesexpress.nl/locatie/view/wageningen voor meer informatie en een persoonlijk verhaal van een coördinator. Interesse? Neem dan contact op met projectleider Anneke Scholten 06-19277958 of wageningen@voorleesexpress.nl.