• Wim en Mia (voorstelling)

    Theater aan de Lijn

Voorstelling over dementie in Thuis Wageningen

09-01-2019, 09:42 | Lezersnieuws | Cobi

We worden allemaal ouder. Daarbij horen de mooie, maar ook de mindere kanten van ouder worden. Het besef dat je capaciteiten achteruitgaan.
En dan de diagnose: Dementie. Dementie heb je niet alleen. Dementie verandert je eigen leven en het leven van iedereen in je omgeving.
Op dinsdagavond 22 januari 2019 is er in Wageningen een gratis theatervoorstelling over dit onderwerp.

Waar ga je heen?
Dementie verandert je gedrag. Daarmee ook je relaties. In de theatervoorstelling 'Waar ga je heen' wordt dat gevoelig uitgebeeld. Mia en Wim zijn al lang getrouwd. Mia heeft een baan, maar kan zich niet goed meer concentreren. Dat levert spanningen op, ook thuis. Ook daar verandert veel. De alledaagse huiselijke gesprekjes veranderen van toon. Mia wordt kortaf en reageert geprikkeld. Het gaat steeds stroever tussen Wim en Mia.
Wat is er toch met haar aan de hand? De overgang? Burn-out?

Diagnose: dementie
Na de diagnose dementie is de belangrijkste vraag: Wat betekent dit voor Mia? Wat betekent dit voor Wim en alle andere mensen in haar omgeving? In het toneelstuk laten Mia en Wim zien wat er mis kan gaan én hoe het beter kan. Mia en Wim leren steeds beter om te gaan met haar ziekte. Ze kunnen steeds beter samen inspelen op de situaties die zich voordoen.
De voorstelling duurt ruim een uur. Na de voorstelling is er gelegenheid tot napraten.

Samen gaat het beter
Het Alzheimer Café Wageningen kiest niet zomaar voor deze theatervoorstelling. Dementie heb je niet alleen. Het Alzheimer Café Wageningen biedt al jaren elke 4e dinsdag van de maand een inloop bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten.

Dinsdagavond 22 januari bent u welkom bij deze bijzondere theatervoorstelling in onze nieuwe locatie Thuis Wageningen, Stationsstraat 32, 6701 AM Wageningen. Iedereen is welkom, ook als dementie (nog) geen rol speelt in uw omgeving. Zoals altijd zijn toegang, drankjes en hapjes gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De voorstelling is van 19.30 tot ± 20.45 uur, de avond eindigt om ongeveer 21.30 uur.

In verband met de catering wordt u verzocht zich op te geven vóór 18 januari en te vermelden met hoeveel personen u wilt komen. Voor aanmelding en/of verdere informatie kunt u een e-mail sturen aan Alzheimer-vvg@xs4all.nl of telefonisch via het Odensehuis 0317 358 711.

Tot ziens op 22 januari!