• De voorlichters van SHOUT krijgen training van Movisie

    SHOUT Wageningen

Voorlichting aan voorlichters SHOUT

02-09-2017, 09:40 | Lezersnieuws | SHOUT Wageningen

De voorlichtingscommissie van SHOUT geeft al jaren LHBT (lesbisch, homo, biseksueel, transgender) voorlichting op basisscholen en middelbare scholen. Deze seksuele diversiteitsvoorlichting is destijds afgeleid van officiële lesmethodes en daar is een eigen draai aan gegeven. Soms is het echter leuk en leerzaam om samen met professionals te kijken wat er verbeterd en vernieuwd kan worden aan de hand van actuele inzichten.

Op vrijdag 1 september heeft de voorlichtingscommissie van SHOUT daarom een training gekregen van Movisie. Als kennisinstituut en adviesbureau heeft Movisie onderzoek gedaan naar wat werkt om effectief acceptatie te vergroten en wat juist minder goed werkt. In een interactieve workshop zijn de resultaten van zo'n 500 door Movisie bestudeerde wetenschappelijke studies samengebracht en besproken. Met deze kennis is gekeken hoe dit inhaakt op de opzet van de voorlichtingen van SHOUT. Het bleek dat veel van de dingen die SHOUT bij zijn voorlichtingen doet ook dingen zijn die werken om de acceptatie te bevorderen. 'Met onze voorlichtingen proberen wij altijd dicht bij onszelf te blijven door heel erg vanuit onze eigen ervaringen te spreken. Bij de middelbare scholen vertellen wij altijd ons coming out verhaal en dan heb je de volle aandacht van een klas', vertelt Rinske, een van de voorlichters. 'Het was leuk om in deze training te horen dat er over zo'n persoonlijke benadering ook aangetoond is dat het goed werkt.' Naar aanleiding van de training zijn er ook een aantal praktische aandachtspunten waar de voorlichtingscommissie mee aan de slag kan. De opgedane kennis kan meteen toegepast worden bij de diverse voorlichtingen die voor het komende schooljaar al op de planning staan.

Bent u geïnteresseerd in een voorlichting van SHOUT op uw school of wilt u ons voorlichtingsteam versterken kijk dan op onze website www.shoutwageningen.nl voor meer informatie en aanvragen.