• Enthousiaste deelneemsters aan het tweede Best Friends Forever Meidentoernooi in juni 2015 bij SKV (Foto: Richard Antonysen).

Voetbalvereniging SKV organiseert Open Vriendinnen Trainingen

25-11-2015, 11:30 | Lezersnieuws | Gert van Maanen

De Wageningse voetbalvereniging SKV voert het meidenvoetbal hoog in het vaandel en geeft letterlijk invulling aan haar adagium Sport Kweekt Vriendschap. Op dinsdag 2 december zijn er Open Vriendinnen Trainingen op Sportpark De Zoom voor alle meiden in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. 'De meiden trainen mee met een van onze E-, D- of C-teams, een ideale manier om te ervaren hoe leuk meidenvoetbal is. Het draait allemaal om voetbal, vriendschap en ook gezelligheid', zegt Nic Langeveld, bestuurslid Jeugdzaken van SKV. 'Alle vriendinnen en meiden in de regio die kennis willen maken met voetbal en onze club zijn van harte welkom. Kom maar eens kijken waarom er al zo'n 200 meiden op een prima niveau bij ons voetballen. We zijn al de grootste meidenafdeling in de wijde omtrek, maar er is altijd plaats voor aanstormend talent', aldus Langeveld.

De Open Vriendinnen Trainingen - kortweg OVT's - vinden plaats op dinsdag 2 december van 17 tot 18 uur op Sportpark De Zoom voor alle meiden van 9 tot en met 14 jaar. Belangstellenden kunnen gewoon naar De Zoom komen: meiden van 9 en 10 jaar sluiten aan bij het SKV-team ME en meiden van 11 en 12 jaar bij SKV-MD2 op het A-veld, terwijl meiden van 13 en 14 jaar meetrainen met SKV-MC op het B-veld. Sinds begin van dit seizoen beschikt SKV over twee schitterende kunstgrasvelden en een gerenoveerd clubhuis. SKV is momenteel in Wageningen de grootste voetbalvereniging met 10 seniorenteams en 47 jeugdteams. 'Voor vrijwel alle leeftijdsklassen hebben we meerdere meidenteams, waardoor nieuwe speelsters prima op eigen niveau kunnen spelen', aldus Langeveld.

Meer informatie over de Open Vriendinnen Trainingen is verkrijgbaar bij Jan Vollaers, 06-51547166, jan.vollaers@xs4all.nl